Ministerul Economiei: Consumul a crescut, dar nu avem probleme cu gazele

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 15:05
1669 citiri
Ministerul Economiei: Consumul a crescut, dar nu avem probleme cu gazele
Foto: TVR Info

In Romania nu exista probleme cu aprovizionarea cu gaze, in momentul de fata sau in perioada urmatoare, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Claudiu Stafie.

"Sunt intreruperi accidentale. Consumul a crescut cu 20 de procente", a precizat Stafie, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Economiei, marti.

Potrivit oficialului ministerului, consumul a ajuns la 69 de milioane de metri cubi, marti, iar, pana pe data de 3 februarie, se estimeaza un consum in jurul a 70 de milioane de metri cubi.

"Importurile au crescut de la zi la zi, in ideea asigurarii aceastei presiune in sistemul de gaze. La nivelul Transgazului sunt luate toate masurile, suntem in permanent contact cu operatorul", a spus Stafie.

Presedintele Interagro, Ioan Niculae, anuntase ca Transgaz i-ar fi oprit furnizarea de gaze, aducand drept motivatie situatia grava din Bucuresti privind furnizarea de gaze. De altfel, omul de afaceri a amenintat ca va da in judecata statul, pentru pierderile cauzate de oprirea alimentarii cu gaze.

Bucurestiul ar putea ramane fara gaze - sedinta de urgenta la Ministerul Economiei

Cu toate acestea, oficialii Ministerului Economiei sustin ca nu exista o problema la nivelul furnizarii, necesarul fiind acoperit din importuri.

"Tinem presiunea sub control. Capacitatea de extragere din depozite este limitata. Automat, tot consumul crescut din aceste zile a trebuit sa-l asiguram din import", a subliniat Stafie. Pentru marti, se asigura din import 17 milioane de metri cubi, iar, pentru miercuri, 20 de milioane de metri cubi, a adaugat secretarul de stat.

Referitor la Interagro, Stafie a mentionat ca ministerul nu are datele pentru fiecare companie in parte, insa furnizarea gazului este in limitele normale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#gaze Bucuresti, #furnizare gaze Bucuresti, #aprovizionare gaze , #gaz
Comentarii