Ministrul economiei bulgar: Atat Sofia, cat si Bucurestiul pot profita de South Stream

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 16:08
1335 citiri
Ministrul economiei bulgar: Atat Sofia, cat si Bucurestiul pot profita de South Stream
Foto: Ibox

Atat Bulgaria, cat si Romania pot profita de South Stream, a declarat ministrul Economiei de la Sofia, care a comentat noile perspective conform carora cele doua tari sunt in concurenta in acest proiect.

Traikov a declarat intr-un interviu pentru postul public bulgar de radio ca exista numeroase oportunitati pentru ruta gazoductului South Stream, dar si posibilitatea unor ramificatii de la traseul principal care pot duce in tari vecine precum Romania, relateaza Novinite.

Directorul Gazprom Alexei Miller s-a aflat vineri in Bulgaria pentru a negocia detaliile despre South Stream, inainte vizitand Romania, unde a semnat un important memorandum care a reinnoit speculatiile despre o posibila competitie intre cele doua state vecine, noteaza Novinite.

Traikov a spus ca documentul semnat la Bucuresti este similar cu cel semnat de Sofia in 2008 si ca Bulgaria este intr-un stadiu mult mai avansat in negocierile cu partea rusa decat Romania.

Traikov a dat asigurari ca Bulgaria este angajata fata de acest proiect, investitia fiind impartita in doua intre Sofia si Moscova. El a subliniat ca proiectul South Stream avanseaza conform calendarului stabilit. Urmatorii pasi sunt crearea unui joint-venture pentru acest proiect, precum si realizarea unor analize preinvestitionale complete. Acestea vor cuprinde toate detaliile despre costurile proiectului si investitiile pe care fiecare parte trebuie sa le faca.

Ministrul Economiei de la Sofia a mai dezvaluit ca viitoarea companie va fi condusa de un cetatean bulgar. In ceea ce priveste traseul gazoductului South Stream, Traikov a precizat ca acesta nu a fost stabilit in totalitate, dar ca va ramane conform planurilor initiale.

Acest lucru inseamna ca gazoductul ar traversa granita bulgaro-sarba prin apropiere de Zajcar, si nu Dimitrovgrad, asa cum a insistat Serbia. Traikov a mai spus ca chestiunea pretului gazelor rusesti pentru Bulgaria nu are legatura cu negocierile privind South Stream.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#South Stream, #South Stream Romania, #South Stream Bulgaria , #gaz