Nabucco nu are nici un viitor, crede vicepremierul Rusiei

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 20:04
1570 citiri
Nabucco nu are nici un viitor, crede vicepremierul Rusiei
Foto: RIA Novosti

Proiectul Nabucco, ce prevede distributia de gaz natural din regiunea Caspica spre Europa, ocolind Rusia, nu are nici un viitor, este de parere vicepremierul rus Igor Sechin.

"Luand in considerare estimarile expertilor internationali, inclusiv din Europa, dar si situatia pietei de furnizare de gaze naturale, ne permitem sa spunem, fara sarcasm, ca nu exista nici o perspectiva pentru Nabucco", a spus vicepremierul rus, relateaza RIA Novosti.

Proiectul Nabucco, ce prevede transportul de gaze din regiunea Caspica spre Europa prin Azerbaijan, Georgia, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Romania si Austria, este un element cheie al indepedentei energetice europene fata de Rusia.

Gazoductul ar trebui sa aiba o capacitate anuala de 31 de miliarde de metri cubi de gaz, ceea ce reprezinta aproximativ 5 la suta din consumul de gaze din Europa, potrivit estimarilor pentru anul 2020.

"Nu exista perspective reale pentru a mari volumul, ceea ce face proiectul Nabucco irelevant. Putem uita de el pana intr-un moment de crestere economica", a spus Sechin.

Saptamana trecuta, Reinhard Mitschek, directorul Nabucco Pipeline International, a declarat ca se asteapta sa inceapa constructia gazoductului in 2012, urmand a fi dat in folosinta in 2015.

Insa, potrivit lui Sechin, pana atunci va fi lansat gazoductul Northern Stream, dezvoltat de Rusia, iar South Stream va fi in curs de dezvoltare. De altfel, vicepremierul rus crede ca South Stream va avea un avantaj in privinta surselor de gaz.

"Concluzia este ca Nabucco nu are nici un viitor", a conchis Sechin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#proiectul Nabucco, #South Stream, #furnizare gaze naturale , #gaz