OMV a descoperit rezerve mari de gaze in Australia

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 20:58
1206 citiri
OMV a descoperit rezerve mari de gaze in Australia
Foto: Arhiva

OMV, cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala si de Sud-est, a descoperit rezerve importante de gaze in Australia, printre cele mai mari ale companiei pana in prezent.

Descoperirea a fost facuta la 100 de kilometri de coasta vestica a Australiei, in sonda de explorare Zola-1, se arata intr-un comunicat al OMV.

Gazele se alfa in mai multe straturi de gresie cu o grosime de 130 de metri, aflate la sud de campul gazeifer gigant Gorgon.

Pentru a-si da seama mai bine de potentialul Zola-1, OMV si partenerii sai, Apache, Santos, Nippon Oil Exploration si Tap Oil vor realiza un studiu seismic 3D, care va incepe la mijlocul anului 2011.

"Zola-1 este una dintre cele mai mari descoperiri in materie de gaze ale OMV si rezultatul unei campanii de forare de succes, desfasurate in siguranta", a declarat Jaap Huijskes, membru al Consiliului Executiv al OMV.

In 2010, productia de petrol si gaze a OMV a fost de 318.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi, iar rezervele sale erau de aproximativ 1,15 miliarde de bep.

In Romania si Austria, OMV de concetreaza pe imbunatatirea extractiilor din campurile mature. De asemenea, compania intentioneaza sa caute noi zone de exploatare in zona Caspica, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#descoperire rezerve gaze OMV, #OMV rezerve gaze Australia , #gaz