Pe langa curent, Electrica va vinde si gaze naturale din 2017

Miercuri, 21 Decembrie 2016, ora 14:32
2933 citiri
Pe langa curent, Electrica va vinde si gaze naturale din 2017

Compania Electrica, care detine trei dintre cele opt distributii regionale de energie electrica, va vinde de anul viitor si gaze naturale, urmand sa pregateasca pachete complexe in acest sens, a declarat directorul general al companiei, Dan Catalin Stancu.

In plus, compania analizeaza intrarea pe alte piete complet noi, "mai departe de zona de utility".

"Pe furnizare, eu cred cu tarie ca vremea companiilor de gaz sau electricitate sau telecom single utility (un singur tip de commodity) a trecut demult. De aceea, si pentru noi, unul din obiectivele de baza ale anului viitor este sa devenim o companie de multi-utility", a afirmat Stancu.

"La anul, musai trebuie sa livram macar pachete de electricitate si inca ceva, cel mai probabil gaze. Dar nu neaparat numai acolo ne oprim. Poate o sa incercam si alte proiecte, macar la nivel de proiecte pilot. Dar si sa dezvoltam si produse complet noi, vorbesc de intrarea pe zone si piete noi", a explicat el.

Obtinerea licentei in acest sens este un lucru pur formal si simplu de rezolvat, potrivit Electrica.

"Modelele de business, tipul de vanzare este similar. Si este oarecum natural sa te duci catre lucrul care iti este cel mai la indemana. Toti marii furnizori ofera acum cel putin gaz si electricitate, dupa stiinta mea. Sunt multe companii din telecom care isi pregatesc intrarea", a precizat Stancu.

Mai mult, compania analizeaza intrarea si pe alte piete noi.

"Suntem intr-o analiza, ar trebui in primul trimestru sa finalizam analiza. Dar ma gandesc mai departe de zona de utility, unele s-ar putea sa nu aiba deloc de-a face cu zona traditionala a unui furnizor de electricitate. Pot fi multe. Vedem care este potentialul lor in piata, daca avem capabilitatile ca sa le livram, vedem ce ne mai trebuie ca sa fim gata, ne mai facem un plan cand sa lansam si ce putea sa obtinem", a spus directorul general al Electrica.

Compania a avut un profit net de 466 milioane lei (circa 103 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 9% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii usoare a veniturilor operationale.

Principalii concurenti ai Electrica sunt E.ON, care este deja furnizor multi-produs, de electricitate si gaze, Enel, care detine trei distributii de electricitate, CEZ si furnizori privati precum Tinmar, care au inceput sa intre agresiv pe piata consumatorilor casnici, dupa ce au ajuns la o cota importanta pe piata consumatorilor industriali.

Citeste si:
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....
Ioana Băsescu rămâne cu peste 2,8 milioane de lei „blocați” în pământ. Moșia de la Nana, în continuare sub sechestru
Ioana Băsescu rămâne cu peste 2,8 milioane de lei „blocați” în pământ. Moșia de la Nana, în continuare sub sechestru
Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, rămâne cu sechestru asigurator pe toate terenurile cumpărate în comuna Nana. Curtea de Apel București a menținut joi, 20...