Putin, catre SUA: Nu e bine sa citesti scrisorile altora. Datoria Ucrainei, absolut inacceptabila

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 18:17
5375 citiri
Putin, catre SUA: Nu e bine sa citesti scrisorile altora. Datoria Ucrainei, absolut inacceptabila

Vladimir Putin a oferit un raspuns acid la comentariile oficialilor americani cu privire la scrisoarea trimisa de presedintele rus mai multor lideri europeni, carora le-a propus sa discute despre datoria Ucrainei si livrarile de gaze.

"Nu este bine sa citesti scrisorile altor persoane", a spus vineri presedintele Rusiei, dupa ce americanii au criticat initiativa acestuia, noteaza Reuters.

In scrisoarea trimisa catre 18 lideri europeni, Putin a precizat ca pot exista consecinte negative in ceea ce priveste tranzitul de gaz prin Ucraina, din cauza faptului ca Kievul nu a platit facturile pentru gazele importate din Rusia.

Oficialii americani au acuzat Rusia ca foloseste energia ca "instrument" pentru a controla Ucraina.

Putin le-a scris liderilor UE si i-a avertizat in legatura cu situatia din Ucraina (Video)

"Condamnam eforturile Rusiei de a folosi energia ca instrument de coercitie impotriva Ucrainei", a spus purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

Ponta raspunde amenintarii lui Putin ca opreste gazele: Avem rezerve. Nu e niciun fel de pericol

Tot vineri, Putin a vorbit despre datoriile pe care Ucraina le are la Gazprom, numind situatia "absolut inacceptabila", potrivit agentiei ITAR-TASS.

"Dramatismul acestei situatii consta in faptul ca la inceputul anului erau in vigoare cele mai scazute preturi, insa partenerii ucraineni au incetat platile chiar si la aceste preturi.

Ziua de sapte aprilie a marcat o noua data pentru efectuarea platii, conform contractelor pentru luna martie, si nu ne-au dat niciun dolar sau o rubla din cele 540 de milioane de dolari pe care trebuie sa ni le plateasca. Aceasta este o situatie absolut inacceptabila", a spus Putin la o sedinta a Consiliului de Securitate.

Ucraina a sistat importul de gaze din Rusia, Putin ia masuri

Recent, Ucraina a sistat importul de gaze din Rusia, dupa ce Gazprom a majorat tariful pentru gazele livrate in aceasta tara la 485 de dolai pe mia de metri cubi.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
#SUA scrisoare Putin Europa, #Putin gaze Europa, #Ucraina datorii Gazprom , #gaz