Reuters: Transgaz ramane in carti pentru Nabucco

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 11:34
1478 citiri
Reuters: Transgaz ramane in carti pentru Nabucco
Foto: Adevarul

Transgaz ramane in carti pentru a face parte din proiectul Nabucco, au declarat reprezentantii companiei.

Proiectul conductei de gaze Nabucco ramane in continuare viabil, iar Transgaz va face parte din acesta, a declarat, miercuri, pentru Reuters, directorul adjunct al companiei romanesti, Ioan Rusu.

"Exista multe speculatii care privesc acest proiect, care sunt nefondate. Proiectul nu este mort si noi suntem acolo", a declarat Ioan Rusu.

De asemenea, compania austriaca OMV, un alt participant al consortiului Nabucco, considera la randul sau ca proiectul este viabil, in timp ce o conducta mai scurta ar putea fi o alternativa posibila.

Consortiul include si companiile RWE, din Germania, MOL, din Ungaria, Botas, din Turcia si BEH, din Bulgaria.

Compania maghiara MOL si-a exprimat, insa, dubiile asupra acestui proiect care ar urma sa ca transporte gaze din Marea Caspica, spre Europa.

Premierul ungar Viktor Orban vrea ca gazoductul South Stream, care va transporta gaze naturale din Rusia catre statele din sudul Europei sa treaca pe teritoriul Ungariei, precizand in acelasi timp ca proiectul Nabucco se afla in pericol.

Premierul ungar avertizeaza ca Nabucco se afla in pericol

Gazoductul Nabucco ar lega Marea Caspica de Europa Centrala, prin Turcia, Bulgaria, Romania si Ungaria, pana la centrul regional de distributie a gazelor naturale de la Baumgarten (Austria).

Inceperea constructiei gazoductului Nabucco a fost amanata pentru anul 2013, iar proiectul ar trebui sa devina operational in anul 2017, desi intrarea in exploatare era pravazuta initial pentru anul 2015.

Gazoductul urmeaza sa aiba o lungime de 4.000 de kilometri, o capacitate de 31 de miliarde de metri cubi. Nabucco reprezinta un proiect al Uniunii Europene care ar urma sa reduca dependenta de proviziile de gaze din Rusia, dar nu a fost semnat vreun contract pentru aprovizionarea cu gaze, pana acum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Transgaz conducta Nabucco, #proiect Nabucco Romania, #Transgaz proiect Nabucco, #gazoduct Nabucco Romania , #gaz