Ziare.com

Romania, Grecia si Bulgaria lucreaza la o regionala de gaze

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 20:01

   

Romania, Grecia si Bulgaria lucreaza la o regionala de gaze
Romania, Grecia si Bulgaria au semnat, marti, un acord de colaborare pentru dezvoltarea unei infrastructuri regionale de gaze.

Intelegerea a fost parafata in cadrul unei reuniuni care a avut loc la Bruxelles, de catre ministrii Energiei din cele trei state, informeaza Mediafax.

Consiliul Europeana a decis, in 2011, ca fiecare stat membru al Uniunii Europene sa fie conectat la cel putin doua surse de gaze naturale si electricitate, pana in 2014. Decizia a fost luata pentru a se reduce dependenta de resursele rusesti.

Tara noastra lucreaza impreuna cu vecinii din sud la un interconector de gaze, insa proiectul nu este gata. Mai mult, el a intampinat recent o problema, dupa ce o teava din componenta interconectorului s-a rupt in timpul lucrarilor de foraj.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Ce probleme are interconectorul de gaze Romania - Bulgaria

Conducta ar urma sa lege orasele Giurgiu si Ruse si va avea o lungime totala de circa 25 kilometri, transportand o cantitate de maximum 1,5 miliarde metri cubi de gaze pe an dinspre Bulgaria catre Romania. Invers, capacitatea va fi de 500 milioane metri cubi pe an.

Lucrarile la aceasta conducta au inceput in 2012. Initial, interconectorul trebuia sa fie gata in 2013, apoi lansarea lui s-a amanat pentru ianuarie 2014, iar termenul limita a fost iarasi extins din cauza dificultatilor tehnice, astfel ca proiectul ar trebui finalizat pana in 2016.

Romania este conectata de sistemul de gaze ungar si moldovean, insa si aici exista probleme. De exemplu, in cazul unei eventuale opriri a alimentarii cu resurse din Rusia, tara noastra nu ar putea obtine cantitatea necesara prin conducta ce ne leaga de vecinii din vest, pentru ca importam o cantitate nesemnificativa.

Pe de alta parte, conducta ce ajunge peste Prut este destinata exporturilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1714 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

three stooges....

trei saracii pun mana de la mana sa arate ce pot. va scremetzi din 2012 pentru o conducta de 25 km care nu se stie cand va fi gata si deja trecetzi la un proiect 'major'. hahaha!!!

 

"Romania, Grecia si Bulgaria lucreaza la o regionala de gaze"....

...marti, 09 decembrie 2014, ora 20:01, ursa: ziare.com
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
....inca o perla de exprimare in Limba Romana emanata de "sursa: ziare.com"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor