Sanctiunile nu sperie companiile straine din Rusia. South Stream, care lasa Ucraina pe dinafara, continua

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 23:20
3892 citiri
Sanctiunile nu sperie companiile straine din Rusia. South Stream, care lasa Ucraina pe dinafara, continua

Companiile internationale din domeniul petrolului si al gazelor colaboreaza in conditii normale cu cele ruse, in pofida sactiunilor impuse Rusiei pe fondul crizei din Ucraina, iar proiectul gazoductului South Stream este dezvoltat in continuare, a declarat vineri ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

"Companiile si-au exprimat dorinta de a investi in Rusia", a spus Novak in legatura cu efectele sanctiunilor asupra cooperarii in domeniul energiei, potrivit Reuters.

Rusia, cel mai mare producator global de titei si gaze naturale, a semnat mai multe acorduri cu cateva companii internationale importante pentru dezvoltarea resurselor energetice.

Rosneft, cel mai mare producator rus de petrol, a semnat acorduri cu ExxonMobil, Eni and Statoil. Dupa stat, principalul actionar al companiei este grupul britanic BP, cu sediul in Londra.

Un nou set de sanctiuni pentru Rusia, decis inainte de Geneva? Anuntul facut de SUA

Seful BP, Bob Dudley, a declarat saptamana aceasta ca sanctiunile Occidentului pentru actiunile Moscovei in Ucraina nu au afectat afacerile companiei in Rusia.

Ben van Beurden, care a preluat de curand conducerea companiei anglo-olandeze Royal Dutch Shell, care detine o participatie la o unitate de productie de gaze naturale lichefiate din Rusia, se intalneste cu presedintele rus Vladimir Putin vineri, in scopul reconfirmarii angajamentului fata de operatiunile din aceasta tara.

Proiectul South Stream continua

Novak a mai precizat ca proiectul gazoductului South Stream, prin care Rusia va livra gaze naturale in Europa via Marea Neagra, ocolind Ucraina, va fi continuat.

"Proiectul este implementat pe baza acordului dintre tari. Conform dreptului international, aceste acorduri nu pot suspendate. Ne-am consultat cu reprezentanti ai Comisiei Europene in legatura cu proiectul South Stream, lucrarile continua", a spus ministrul rus.

Viitorului proiectului a fost pus sub semnul intrebarii dupa anexarea controversata a Crimeii de catre Rusia.

Comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger, a anuntat ca procesul de aprobare a proiectului a fost suspendat.

Gazoductul South Stream este conceput pentru a transporta anual mai mult de 63 de milioane de metri cubi de gaze naturale in Europa, acoperind 15% din necesarul pietei europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Rusia companii internationale energie, #Rusia South Stream, #sanctiuni Rusia , #gaz