Ucraina a sistat importul de gaze din Rusia, Putin ia masuri

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 20:58
7917 citiri
Ucraina a sistat importul de gaze din Rusia, Putin ia masuri
Foto: Kiev Post

Ministrul ucrainean al Energiei, Iuri Prodan, a anuntat ca Ucraina a sistat importul de gaze din Rusia din cauza ca oficialii de la Kiev nu s-au inteles asupra preturilor cu Gazprom.

Acesta a mentionat ca Ucraina va mai plati pentru gazele naturale in momentul in care va ajunge la un acord cu societatea ruseasca, relateaza Kiev Post.

Ucraina vrea un imprumut de la Rusia, pentru a-si plati datoriile la Gazprom

"Nu am facut inca platile pentru luna martie si am transmis Gazprom niste sugestii constructive referitoare la pretul gazului. I-am sugerat sa ne intoarcem la intelegerile pe care le-am avut in 2013", a declarat ministrul.

Prodan a amenintat ca Ucraina nu va plati mai mult de 397 dolari pe 1.000 de metri cubi de gaz in al doilea trimestru din 2014, dupa ce Gazprom a majorat tariful la 485. "Sa ne dea in judecata", a afirmat el.

Gazpromul creste enorm pretul la gaze naturale perceput Ucrainei

La randul sau, presedintele rus Vladimir Putin a cerut Guvernului sa gandeasca un plan prin care importurile din Ucraina sa fie inlocuite, mentionand ca Rusia nu mai poate subventiona la nesfarsit statul vecin.

Afirmatiile celor doi lideri vin in contextul tensiunilor tot mai mari din Ucraina, unde cladirile guvernamentale din trei regiuni estice au fost asediate, de duminica, de protestatari pro-rusi, care cer independenta, iar apoi unirea cu Rusia.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Ucraina sistat gaze Rusia, #Ucraina gaze Rusia, #Gazprom marit pret Ucraina , #gaz
Comentarii
Poza FiulCiorii
FiulCiorii
rank 5
Deh, au si ucrainienii un Prodan