Un deputat PSD este acuzat ca lucreaza in Parlament in interesul rusilor: Gazprom, marele castigator

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 11:57
7481 citiri
Un deputat PSD este acuzat ca lucreaza in Parlament in interesul rusilor: Gazprom, marele castigator

Razvan Nicolescu, fost presedinte al Agentiei Europene pentru Reglementare in energie si fost ministru al Energiei, considera ca rusii de la Gazprom sunt marii castigatori ai modificarilor la Legea energiei electrice si gazelor propuse de deputatul PSD Iulian Iancu.

"Incepem sa ne umplem de ridicol la Bruxelles pe niste teme care chiar nu sunt importante pentru Romania. Cei de la Bruxelles au inteles foarte bine ca marele castigator al acestor modificari sunt cei de la Gazprom. Acesta este principalul motiv pentru care se opun!", scrie pe Facebook Razvan Nicolescu.

In postarea sa, fostul ministru se refera la o recenta scrisoare trimisa oficialilor romani de catre comisarul european Miguel Canete, in care acesta avertiza ca amendamentele la OUG 64/2017 aprobate recent de Comisia pentru Industrii din Camera Deputatilor, la propunerea lui Iulian Iancu, ar putea incalca libertatile fundamentale prevazute in Tratatul Uniunii Europene, ca si principiile pietei libere de energie.

Romania risca procedura de infringement, daca Parlamentul va adopta definitiv aceste amendamente, contestate inclusiv de Bursa Romana de Marfuri, platforma pe care se opereaza in tranzactiile cu gaze naturale.

Potrivit amendamentelor lui Iulian Iancu, OPCOM, companie de stat, ar urma sa detina monopolul operarii pietelor centralizate de gaze naturale, iar producatorii vor fi obligati sa tranzactioneze, de la 1 ianuarie 2018, 70% din productie, procent majorat anual de Guvern "pana la atingerea cotei de 100%".

Parlamentarii au luat decizia incriminata, in pofida faptului ca impotriva acesteia "s-au pronuntat Ministerul Energiei, Ministerul Economiei, Consiliul Concurentei, ANRE, asociatiile participantilor la piata, participantii la piata, asociatiile din Uniunea Europeana, Directoratul pentru Energie, reglementatorul reglementatorilor, asociatiile de burse, asociatiile de brokeri, asociatiile EFET (traderii europeni de energie - n.red.) ", spunea Septimiu Stoica, presedintele Bursei de Marfuri, in luna mai.

Suspiciunea ca Iulian Iancu serveste interese straine a fost impartasita in trecut si de oficiali americani.

Citeste si Iulian Iancu: Rusii ne iau in South Stream daca suntem ieftini

In notele diplomatice trimise la Washington de Ambasada SUA la Bucuresti, facute publice de Wikileaks, este exprimata la un moment dat ingrijorarea americanilor provocata de apropiere de Moscova a unor politicieni romani. Printre acestia, in note figureaza si Iulian Iancu, despre care colegul sau de partid Georgian Pop spunea ca este controlat de Gazprom.

Citeste mai departe despre Razvan Nicolescu: Gazprom este marele castigator al modificarilor la legea gazelor propuse de Iulian Iancu pe Curs de Guvernare

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...