Verzii romani nu sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 17:38
3178 citiri
Verzii romani nu sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist

Presedintele Partidului Verzilor, Remus Cernea, deputat afiliat grupului PSD, s-a declarat impotriva exploatarii gazelor de sist din Romania, in conditiile in care premierul Victor Ponta a spus vineri ca sustine explorarea gazelor de sist.

"Noi, verzii, ne-am pronuntat in repetate randuri impotriva acestui tip de tehnologie, prin fracturare hidraulica, intrucat aceasta tehnologie prezinta niste riscuri majore pentru mediu", a declarat Remus Cernea, pentru Ziare.com.

Remus Cernea: Cea mai sinistra surpriza, daca Ponta se razgandeste cu Rosia Montana!

Intrebat in legatura cu faptul ca Guvernul si-a dat acceptul pentru ca mai multe companii sa inceapa lucrarile de exploatare a gazelor de sist in doua localitati bihorene, Cernea a subliniat ca nu era vorba despre exploatare, ci despre explorare.

"In continuare, vom face demersurile necesare pentru ca astfel de exploatari sa nu fie demarate in Romania. Dar, din ce am vazut eu, stirea era nu ca s-a dat drumul la exploatari, ci la explorare. E o diferenta.

Explorarea ar putea fi urmata de exploatare, dar nu este vorba despre inceperea unei exploatari", a explicat liderul Partidului Verzilor.

Acesta a precizat ca membrii partidului sau vor protesta in cazul unei exploatari a gazelor de sist, dar nu fata de colegii din Parlament.

"Nu protestam fata de colegi, dar ne afirmam un punct de vedere. Faptul ca suntem la putere nu inseamna ca avem o unanimitate in absolut toate privintele. Sunt teme unde avem opinii comune, dar sunt si teme unde noi, verzii, avem puncte de vedere distincte si ne afirmam aceste puncte de vedere", a sustinut deputatul PSD.

Exploatarile miniere si ale gazelor de sist, sansa Romaniei? - sondaj Ziare.com

Remus Cernea a mai spus ca cei doi reprezentanti ai Partidului Verde din Parlament si-au anuntat intentia de a veni cu o propunere legislativa privind interzicerea mineritului pe baza de cianuri, fiind in dialog cu organizatiile guvernamentale si cu expertii in domeniu pentru a finaliza si fundamenta cat mai bine propunerea legislativa pentru care spera sa obtina o cat mai larga sustinere din partea colegilor parlamentari din USL, dar si din partea altor partide reprezentate in Parlament.

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat, vineri, pentru un site de stiri, ca sustine explorarea gazelor de sist, iar dupa confirmarea existentei resurselor de gaze de sist, perioada care poate dura si cinci ani, se va lua o decizie finala care va presupune exploatarea gazelor de sist "cu respectarea tuturor standardelor europene si mondiale de protectia mediului".

Chevron primeste unda verde pentru exploatarea gazelor de sist din partea CJ Vaslui

Site-ul Bihoreanul a anuntat, joi, ca Guvernul a dat liber la exploatarea gazelor de sist in judetul Bihor, fiind vizate satele Tulca si Tria.

In plus, Consiliul Judetean Vaslui a eliberat un certificat de urbanism pentru compania Chevron Romania Exploration and Production, in vederea efectuarii de lucrari de amenajare si foraj pentru sonda de explorare Paltinis.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...