Vocea Rusiei: Romania e o colonie. Media - 'cumparata' de OMV

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 20:27
5654 citiri
Vocea Rusiei: Romania e o colonie. Media - 'cumparata' de OMV
Foto: caplimpede.ro

"In ciuda aparentelor, Pamantul este aproximativ sferic (geoid), doi plus doi este egal cu patru, iar Romania este o colonie", scrie Vocea Rusiei, intr-un comentariu legat de implicarea CE si SUA in deciziile care se iau la Bucuresti.

"DEX-ul sustine ca o colonie este un 'teritoriu ocupat si administrat de o natiune straina si care este dependent de aceasta pe plan politic, economic, cultural etc.'. Este usor de demonstrat ca actuala stare a statului roman corespunde cu exactitate acestei definitii: deciziile politice, inclusiv cele referitoare la modul de numire a procurorilor sau demiterea presedintilor, sunt luate la Washington si Bruxelles.

Din punct de vedere economic, toate deciziile importante pot fi luate numai cu acceptul FMI, iar dependenta culturala este asigurata chiar de trusturile media care asigura promovarea non-valorilor menite sa inlocuiasca ceea ce a mai ramas din cultura autohtona", scrie Vocea Rusiei sub semnatura lui Valentin Mandrasescu.

Totodata, autorul articolului sustine ca statului colonial al Romaniei mai poate fi demonstrat printr-un "excelent exemplu", care demonstreaza, printre altele, ca trusturile din Romania refuza sa isi indeplineasca rolul, din cauza faptului ca primesc bani de publicitate de la OMV.

"Cateva saptamani in urma, pe fluxurile de stiri a aparut stirea despre un mare succes al companiei OMV care va putea incepe exporturile de gaz din Romania in prima jumatate a anului 2013. In mod normal aceasta stire ar fi trebuit sa provoace o reactie foarte puternica din partea mass media, dar aceasta reactie a intarziat sa apara. Aceasta lipsa de reactie este usor de explicat in conditiile in care OMV este unul dintre principalii clienti ai tuturor trusturilor de media, avand la dispozitie un urias buget pentru publicitate si PR.

Intr-o perioada marcata de dificultati economice, este dificil de imaginat ca se vor gasi ziare sau televiziuni dispuse sa-si inrautateasca relatiile cu o companie atat de importanta din perspectiva veniturilor din publicitate", scrie sursa citata.

Autorul articolului subliniaza importanta pe care o va avea faptul ca OMV va putea demara exporturile de gaz din Romania si pretul la gaze, sustinand ca din acest motiv Romania va fi obligata sa cumpere gaze la scumpe de la Gazprom.

"Gazul care va pleca la export va trebui sa fie inlocuit, deoarece in caz contrar populatia tarii va sta in frig. Unicul mod de inlocuire este achizitia unei cantitati suplimentare de gaz de la Gazprom, deoarece alta solutie nu exista din punct de vedere tehnic si fizic. Fiecare metru cub de gaz romanesc exportat in Uniunea Europeana de catre OMV inseamna un metru cub de gaz cumparat in plus de Romania de la Gazprom.

Consecintele acestei situatii sunt usor de ghicit: cetateanul de rand trebuie sa se pregateasca pentru facturi mult mai mari pentru gaze naturale, iar statul roman trebuie sa-si ia adio de la gazul ieftin din productia interna si sa se pregateasca pentru o crestere substantiala a dependentei energetice fata de vecinii de la Rasarit", scrie Vocea Rusiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Romania colonie Vocea Rusiei, #Vocea Rusiei pret gaze , #gaz