Vosganian: Liberalizarea pretului la gaze va avea efecte devastatoare

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 13:39
1688 citiri
Vosganian: Liberalizarea pretului la gaze va avea efecte devastatoare
Foto: Arhiva

Liberalizarea pretului la gaze, ceruta de FMI, va avea efecte devastatoare, sustine Varujan Vosganian, fostul ministru liberal al Economiei.

"In legatura cu posibilele efecte ale unei desfiintari pentru preturile reglementate, ar trebui in primul rand sa vedem care este evolutia diferentiata intre pretul energiei electrice la operatorul comercial si pe piata reglementata. Categoric, asta va insemna o crestere. Nu-mi aduc aminte, din 1990 incoace sa se fi facut vreo liberalizare fara crestere de preturi. In legatura cu gazele, efectele sunt insa devastatoare. Diferenta de pret intre gazul de import si gazul intern este uriasa", a spus Vosganian, la RFI.

"E greu sa explici unei populatii, care deja e saracita, de ce cand e singura tara din Uniunea Europeana care are petrol in propriul sol si rezerve de gaze de doua treimi din totalul consumului trebuie totusi sa plateasca benzina la acelasi pret la care il platesc tari care aduc intreaga cantitate din Orient sau intreaga cantitate de gaze din Africa de Nord", a mai spus Voasganian.

Citeste mai mult despre Vosganian, liberalizarea pretului la gaze va avea efecte devastatoare pe RFI.ro

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Varujan Vosganian PNL, #pret gaze majorare, #liberalizarea pret gaze , #gaz