Chevron a inceput, la Pungesti, o campanie de informare din poarta in poarta

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 23:50
4022 citiri
Chevron a inceput, la Pungesti, o campanie de informare din poarta in poarta
Foto: B1 TV

Compania Chevron a inceput o campanie de informare din poarta in poarta a locuitorilor din Pungesti Silistea, judetul Vaslui, cu privire la ceea ce inseamna explorarea gazelor de sist. In urma cu aproape o luna, locuitorii din aceasta comuna au blocat accesul utilajelor pe terenul detinut de companie.

Persoanele angajate de companie le explica localnicilor ce inseamna explorarea gazelor de sist, operatiune care ar urma sa se desfasoare in extravilanul localitatii Silistea, transmite Mediafax.

"Chevron isi mentine angajamentul de a coopera indeaproape cu comunitatile locale pentru a explica beneficiile gazelor naturale din argilite. Ca parte a acestui angajament, Chevron Romania desfasoara sesiuni de informare in comunitatile locale pentru a raspunde preocuparilor cu privire la activitatile de explorare pe care intentioneaza sa le conduca in judetul Vaslui. Aceasta actiune este o continuare a activitatilor de informare pe care Chevron le-a desfasurat in regiune incepand cu luna februarie 2013", se arata intr-un comunicat al companiei Chevron.

Referendumul din Pungesti privind gazele de sist, blocat de prefectura

Locuitorii din comuna Pungesti nu s-au aratat prea incantati de campania de informare inceputa de Chevron, acestia sustinand ca nu au fost convinsi de faptul ca operatiunile de explorare nu afecteaza mediul.

"Au venit si ne-au spus numai lucruri frumoase, insa nu ne-au convins ca nu vom avea de suferit. De aceea, vrem sa ne lase asa cum suntem. Avem fantani curate si vrem asa sa ramana. Sa se duca acolo la ei, in America", a spus Anisoara Lavric.

Abuzuri grave in razboiul gazelor de sist: Cum sunt amenintati oamenii din Pungesti pentru a-si tine gura

Un alt localnic a marturisit ca-i este teama ca va ramane fara apa in fantani dupa ce vor fi extrase gazele.

"Acolo, in pamant, apa sta deasupra gazelor, iar daca ei le vor extrage, atunci apa se va duce in adancul pamantului si fantanile vor ramane goale. De aceea nu suntem de acord cu ceea se intampla. Nu ne conving ei cu aceasta campanie", este de parere Dumitru Bolea.

In 14 octombrie, localnicii au inceput sa protesteze vehement in fata perimetrului din comuna Pungesti, unde compania Chevron urma sa inceapa lucrarile de amenajare a platformei unde va fi amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist.

Sedinta cu scantei la Pungesti: Consilierii au spus "nu" gazelor de sist, satenii au stat cu ochii pe ei

Reprezentantii companiei Chevron si-au retras utilajele ca urmare a protestelor.

Tom Holst, managerul Chevron pentru Romania, a anuntat, ca explorarea gazelor de sist de la Pungesti se suspenda pana cand siguranta angajatilor firmei, a constructorilor si a comunitatii va fi asigurata si, totodata, pana cand se va intelege ca metodele folosite de catre companie sunt cele mai bune.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Pungesti campanie informare Chevron, #Pungesti campanie informare poarta localnici, #proteste Pungesti , #gaze de sist