Ziare.com

Chevron a incheiat explorarea la Pungesti. Ce va urma

Marti, 08 Iulie 2014, ora 23:07

   

Chevron a incheiat explorarea la Pungesti. Ce va urma
Chevron a incheiat activitatile de explorare a gazelor de sist la sonda de la Silistea-Pungesti, judetul Vaslui, informeaza compania.

Operatiunile de explorare s-au desfasurat pe o perioada de doua luni de foraj la adancimi de 3.000 de metri.

"Chevron anunta ca activitatile de foraj de explorare au fost finalizate la sonda sa din apropierea satului Silistea, judetul Vaslui.

Activitatile de foraj au fost demarate la inceputul lunii mai 2014, dupa efectuarea tuturor verificarilor de siguranta si performanta, si au fost finalizate fara incidente", se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

Gaze de sist: O noua victorie pentru Chevron la Vaslui

In continuare, informatiile obtinute astfel vor fi analizate pentru stabilirea potentialului zacamantului, se mai arata in comunicat.

Localitatea Silistea din comuna Pungesti a fost prima zona din Romania in care Chevron a inceput prospectiunile pentru identificarea unor posibile zacaminte neconventionale.

Activitatile de foraj au fost realizate de firma Dafora Medias.

Chevron mai detine trei acorduri de mediu in judetul Vaslui pentru explorarea gazelor de sist, respectiv in localitatile Paltinis - Bacesti, Popeni - Gagesti si Puiesti.

Compania Chevron a obtinut doua autorizatii de construire pentru amenajarea platformelor pe care sunt sau urmeaza a fi montate sondele de explorare de la Silistea - Pungesti si Puiesti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DE CE se numesc Romani Romani????

Guvernul Pontax are interese personale.

Nemtii ca de obicei, responsabili cu propria lor tara...

Ziare.com n-ati preluat din stirea primordiala un paragraf deosebit, care denota modul responsabil in care politicienii germani judeca lucrurile:

"Cei doi ministri (n.b. Barbara Hendricks & Sigmar Gabriel) iau serios ingrijorarea populatiei, a spus Hendricks, potrivit careia protejarea sanatatii si a apei potabile este o prioritate absoluta. In 2021 va fi realizat un raport privind stadiul cunostintelor si tehnologiei existente, iar Parlamentul va analiza din nou legea."

Observati ce frumos spune: "In 2021 va fi realizat un raport privind stadiul cunostintelor si tehnologiei existente, iar Parlamentul va analiza din nou legea." Cu alte cuvinte sint constienti ca nivelul de cunostinte pe care omenirea il are pe un subiect atit de controversat este neindestulator ptr a decide in mod responsabil utilizarea acestei tehnologii.

(Si) De asta, nemtii sint nemti.
... ( arata tot comentariul )

 

Ceea ce ...

nu intelegi tu este ca nemtii au bani, iar 400 euro/1000 m3 pentru ei e o suma derizorie! Pentru romani este dezastru! Si apoi sa dormim pe zacaminte (titei, aur, gaze) si sa crapam de foame si frig doar pentru ca noi suntem ecologisti?

Lucrarile fiind realizate de o societate romaneasca, rezulta ca ...

... explorarea de la Pungesti a insemnat locuri de munca, salarii, alte avantaje, pentru cetatzenii si statul roman! De ce o fi fost nevoie de proteste, lupte de strada, blocarea unor sosele etc.?!
Pe unde or fi aceia care au instigat oamenii fara nici un motiv real?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor