Chevron Romania: Cand va fi redat terenul de la Pungesti proprietarului

Marti, 24 Februarie 2015, ora 20:30
3577 citiri
Chevron Romania: Cand va fi redat terenul de la Pungesti proprietarului

Terenul detinut de Chevron la Pungesti (Vaslui), unde in 2014 au inceput lucrarile pentru exploatarea gazelor de sist, este in continuare imprejmuit cu gard si pazit, reprezentantii companiei care a anuntat ca se retrage din Romania spunand ca santierul va fi inchis imediat ce vremea o va permite.

Terenul de 20.000 de metri patrati concesionat de Chevron in extravilanul localitatii vasluiene Silistea, comuna Pungesti, este in continuare imprejmuit cu gard si pazit de o firma specializata, reprezentantii companiei anuntand, la sfarsitul saptamanii trecute, ca gigantul american se retrage din Romania si renunta la proiectele de exploatare a gazelor de sist.

Reprezentantii Chevron Romania spun insa ca, imediat ce conditiile meteo vor permite, santierul amenajat pe terenul respectiv va fi inchis.

"Imediat ce conditiile meteo vor permite, se va finaliza nivelarea terenului cu pamantul excavat de pe portiunea unde a existat platforma betonata. Ulterior, se va trece la scoaterea gardului, ridicarea podului care asigura accesul spre platforma si predarea terenului catre proprietar, la stadiul la care era inainte de amenajarea santierului", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Chevron Romania, Razvan Mitroi.

Chevron renunta la exploatarea gazelor de sist in Romania (Video)

In ceea ce priveste locul unde s-a executat forajul pentru prelevarea de probe de roca in vederea analizarii potentialului de hidrocarburi, acesta a fost cimentat si acoperit cu pamant.

Reprezentantii Chevron sustin ca la finalul operatiunilor de inchidere a perimetrului de la Pungesti, specialistii de la Mediu vor trebui sa-si dea acordul de trecere a terenului din categoria de folosinta "industrial" in "agricol".

Compania Chevron a anuntat ca renunta la explorarea gazelor de sist din Romania, la mai putin de o luna dupa ce a renuntat la explorarea din Polonia, informau publicatiile Wall Street Journal si Bloomberg. Reprezentantii Chevron au confirmat ca gigantul american se retrage din Romania si renunta la proiectele de exploatare de gaze de sist.

"Ramane Romania, unde ne aflam in proces de a renunta la interesele noastre de concesiune", spunea purtatorul de cuvant al Chevron, scria WSJ.

Chevron explica de ce paraseste Romania

Acesta nu a mentionat insa motivele pentru care compania renunta la explorarea din tara noastra.

Chevron anunta pe 1 februarie ca renunta la activitatile de explorare a zacamintelor de gaze de sist din Polonia, ale caror rezultate nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor initiale.

Chevron a finalizat in iulie 2014 activitatile de explorare la prima sonda din Romania, in localitatea Silistea-Pungesti, judetul Vaslui, dupa doua luni de foraj la adancimi de 3.000 de metri.

Dupa ce Chevron a obtinut, in octombrie 2013, autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, la Pungesti au avut loc mai multe proteste violente ale localnicilor.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...