Germania abandoneaza gazele de sist in urmatorii 7 ani

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 19:38

   

Germania abandoneaza gazele de sist in urmatorii 7 ani
Ministerul Energiei si cel al Mediului din Germania incearca sa instituie interzicerea exploatarii gazelor de sist in urmatorii 7 ani, din cauza ingrijorarilor privind posibila poluare a solului si apei freatice prin tehnicile de extragere.

Guvernul cancelarului Angela Merkel avea de gand sa introduca pana la toamna legi care sa reglementeze fracturarea hidraulica, ceea ce ar fi incheiat moratoriul care exista in acest moment in Germania privind exploatarea gazelor de sist, scrie New York Times.

Dar Barbara Hendricks, ministrul german pentru Mediu si membru al Partidului Social Democrat, care face parte din coalitia de guvernare, a declarat la o conferinta de presa vineri ca structura legislatiei convenita cu Sigmar Gabriel, ministrul Economiei si Energiei, va avea ca rezultat "cele mai stricte reglementari in domeniu care exista".

Gazele de sist inflameaza Europa, nu numai Romania

"Nu va exista exploatare prin fracturare hidraulica in scop economic in viitorul apropiat", a spus Hendricks, in schimb a admis ca se vor face "explorari".

Opozitia fata de fracturarea hidraulica este extinsa la toate nivelurile in Germania. Opinia publica este impotriva acestei practici, chiar daca multi oameni se confrunta cu cresterea pretului energiei electrice.

Cu toate acestea, conducatorii marilor companii se tem ca Germania isi risca pozitia de lider industrial daca refuza sa se gandeasca la rezervele sale de gaze de sist.

Germania este dependenta in mare parte de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze naturale. Insa Agentia Federala pentru Resurse Naturale a estimat ca Germania are rezerve de 2,3 trilioane de metri cubi de gaze de sist, suficiente pentru a asigura consumul domestic pentru 30 de ani.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
tata lor
rank 5
Un traducator bun
Cat de simplu ar putea sa fie!!
Nonpolitikon
rank 5
AdicĂ Când ne vom conecta și noi la sistemul autostradal European!
Niște neserioși: n-au și ei termene de "la anul", "cincinalul următor" etc?
Sorin.Aradean
rank 2
Nemtii ca de obicei, responsabili cu propria lor tara...
Ziare.com n-ati preluat din stirea primordiala un paragraf deosebit, care denota modul responsabil in care politicienii germani judeca lucrurile:

"Cei doi ministri (n.b. Barbara Hendricks & Sigmar Gabriel) iau serios ingrijorarea populatiei, a spus Hendricks, potrivit careia protejarea sanatatii si a apei potabile este o prioritate absoluta. In 2021 va fi realizat un raport privind stadiul cunostintelor si tehnologiei existente, iar Parlamentul va analiza din nou legea."

Observati ce frumos spune: "In 2021 va fi realizat un raport privind stadiul cunostintelor si tehnologiei existente, iar Parlamentul va analiza din nou legea." Cu alte cuvinte sint constienti ca nivelul de cunostinte pe care omenirea il are pe un subiect atit de controversat este neindestulator ptr a decide in mod responsabil utilizarea acestei tehnologii.

(Si) De asta, nemtii sint nemti.
GasProm
rank 3
Nu stiu coane de unde ai tradus chestia
"Germania abandoneaza gazele de sist in urmatorii 7 ani"

Pai nici n-a inceput cu adevarat. Au scos acum cateva zile o lege, in care se stipu.leaza ca frackingul este permis doar de la 3000 m in jos. Mai mult nu s-a hotarat.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor