Gaze de sist: Geolog platit de Chevron, adus ca specialist independent in instanta

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 12:32
4374 citiri
Gaze de sist: Geolog platit de Chevron, adus ca specialist independent in instanta
Foto: Arhiva

Asociatia Salvati Bucurestiul a decis sa semnaleze Comisiei Europene faptul ca un geolog aflat sub contract cu Chevron a fost acceptat de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi ca "specialist independent".

Subiectul va fi discutat saptamana viitoare, cand la Bucuresti va fi prezenta Delegatia Comisiei Europene pentru Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), informeaza Romania Curata.

Cazul dateaza din 2012. In luna iunie, Consiliul Local al comunei Bacani din judetul Vaslui a emis o hotarare prin care explorarea si exploatarea gazelor de sist erau interzise, dar hotararea a fost atacata in instanta de prefectul judetului Vaslui.

Dosarul a fost judecat in fond de Tribunalul Vaslui, iar recursul de catre Curtea de Apel Iasi. In favoarea prefecturii a intervenit in proces Chevron Romania, iar in favoarea consiliului local Asociatia Salvati Bucurestiul.

Gaze de sist: O noua victorie pentru Chevron la Vaslui

Curtea de Apel Iasi a solicitat Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi sa numeasca trei geologi in calitate de specialisti independenti. Universitatea nu a instiintat instanta asupra faptului ca are in desfasurare un contract de servicii cu Chevron Romania, pe perioada 2012-2015, si ca tot departamentul de Geoologie primea bani de la compania americana.

Geologul Daniel Tabara a fost ales prin tragere la sorti si s-a prezentat la proces, sprijinind pozitia Chevron.

Reprezentantii Asociatiei Salvati Bucurestiul spun ca au instiintat Curtea de Apel Iasi asupra acestei incompatibilitati, insa judecatorii l-au mentinut ca specialist pe geologul iesean, respingand cererea de recuzare.

In opinia asociatiei, Curtea de Apel Iasi a incalcat dispozitiile noului Cod de Procedura Civila, lucru care va fi semnalat delegatiei CE.

Reactia Chevron dupa ce Ponta a spus ca se pare ca nu exista gaze de sist in Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#geolog Chevron instanta Vaslui, #Salvati Bucurestiul Chevron MCV Vaslui , #gaze de sist