Marea Britanie ingroapa in bani comunitatile locale ca sa accepte exploatarile de gaze de sist

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 18:24
2650 citiri
Marea Britanie ingroapa in bani comunitatile locale ca sa accepte exploatarile de gaze de sist
Foto: entrepreneur.com

Oamenii care traiesc in locurile unde se face exploatarea gazelor de sist urmeaza sa primeasca compensatii uriase din partea guvernului britanic.

In acest moment, comunitatilor locale le este oferita suma de 100.000 de lire sterline pentru fiecare instalatie de forare si 1% din profiturile aduse de acea instalatie. Cu aceasta formula, comunitatile pot primi intre 5 milioane de lire si 10 milioane de lire intr-o perioada de 25 de ani, scrie The Independent.

Asociatia Administratiilor Locale din Marea Britanie, care reprezinta consilii locale din Anglia si Tara Galilor, a cerut guvernului sa se acorde compensatii intre 5 si 10%, asa cum se face si in alte tari. Acest lucru va insemna ca o comunitate ar putea primi si 100 de milioane de lire pe o perioada de 25 de ani, daca o instalatie este foarte productiva.

Alerta in SUA: Apa din cel putin 4 state, contaminata din cauza exploatarii de gaze de sist

Un inalt functionar guvernamental a dezvaluit ca ministerele implicate in exploatarea gazelor de sist sunt gata sa creasca suma platita locuitorilor din zonele respective.

Mare parte a teritoriului britanic este banuit ca ar contine depozite uriase de gaze de sist, iar masura guvernului vine dupa ce companiile din energie au devenit foarte interesate de exploatarea acestora.

Insa folosirea apei sub presiune si a substantelor chimice pentru a scoate gazele din subsol a fost condamnata de organizatiile de protectie a mediului drept o metoda murdara, periculoasa si care va contribui la schimbarea climatului.

Guvernul se asteapta ca multe din incercarile de expoatare sa fie respinse de comunitatile locale, dar spera ca acestea sa fie convinse de masurile financiare de compensatie.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Marea Britanie compensatii financiare gaze sist, #Marea Britanie bani pentru exploatari gaze, #Marea Britanie sume uriase compensatii exploatare , #gaze de sist