Ziare.com

Ponta: Daca nu avem gaze din productia interna, atunci de unde le luam? Din Rusia

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 12:50

   

Ponta: Daca nu avem gaze din productia interna, atunci de unde le luam? Din Rusia
Premierul Victor Ponta considera ca discutiile despre gazele de sist trebuie luate in serios, in contextul in care alternativa la resursele interne ar fi importurile din Rusia.

"Am vazut ieri - chiar daca nu a fost foarte mediatizat, eu iau foarte in serios - discutia despre gazele de sist. A fost o zi de organizare a unor proteste apropos de gazele de sist si cred ca e un alt subiect asupra caruia trebuie sa discutam foarte serios, pentru ca trebuie spus 'Bun, si daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam? Din Rusia'. Adica, in contextul actual, cred ca orice protest trebuie sa aiba un scop si o finalitate si cred ca o discutie serioasa pe orice tema e utila", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Declaratiile sefului Guvernului au avut loc dupa ce duminica au fost organizate proteste in mai multe orase din tara.

Lupta impotriva gazelor de sist continua: Proteste in zeci de orase din tara

Manifestantii au cerut interzicerea prin lege a exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice, dar si "anularea Hotararilor de guvern prin care s-au aprobat in mod ilegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de sist", precum si "respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional".

In plus, participantii la mitinguri au sustinut ca "metoda fracturarii hidraulice, in cea mai agresiva forma, incepe sa fie implementata pe ascuns atat la exploatarile clasice de petrol si gaze, pentru cresterea productivitatii, cat si la explorarile din largul Marii Negre, fara niciun fel de studiu de impact asupra sanatatii si mediului".

Acestia au amintit ca tehnologia fracturarii hidraulice a fost interzisa in mai multe zone din 18 state americane, dar si in mai multe tari europene, cum ar fi Franta si Bulgaria.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1885 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De unde le luam? Din Rusia? O sugestie dr Pompa: din Israel.

Iti trage Netanyahu o teava pina in cartierul tau.

 

Si ce daca cumparam de la rusi ? Ei nu trebuie sa vanda cuiva ?

Putin e vecinul nostru.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor