Premierul britanic vrea exploatarea gazele de sist: Nu vor fi cutremure sau flacari iesind din robinete

Vineri, 09 August 2013, ora 09:09
1399 citiri
Premierul britanic vrea exploatarea gazele de sist: Nu vor fi cutremure sau flacari iesind din robinete

Marea Britanie ar trebui sa ia in calcul in mod serios posibilitatea exploatarii gazelor de sist ca alternativa mai ieftina in industria exploatarii de gaze, a declarat, joi, premierul David Cameron.

Aflat in vizita la Darwen, in nordul tarii, seful Guvernului a declarat: "Cred ca am face o mare eroare ca natiune, daca nu am reflecta cu seriozitate la modalitatea de a incuraja fracturarea hidraulica si perspectiva tarifelor mai ieftine aici in Marea Britanie", a subliniat primul ministru conservator, citat de The Independent.

In viziunea sa, Marea Britanie este in pericol sa "piarda trenul", comparand productia de gaze de sist a Statelor Unite cu cea a Uniunii Europene.

"Anul trecut s-au sapat 100 de puturi de gaze de sist in toata Uniunea Europeana, fata de 10.000 in SUA. UE detine echivalentul a circa doua-treimi din rezervele SUA de gaze de sist si trecem pe langa o buna oportunitate", a spus Cameron.

Cu toate acestea, Cameron a subliniat ca protejarea mediului este o prioritate din orice punct de vedere ar fi privita exploatarea gazelor de sist.

"Nimic nu se va intampla pana cand mediul inconjurator nu este in siguranta. Nu se pune problema sa avem cutremure de pamant sau flacari iesind din robinete. Vor exista reguli foarte clare ce vor trebui respectate si permise, inainte de a putea incepe forajele", a spus Cameron.

In Marea Britanie la Balcome, saptamana viitoare vor incepe foraje de exploatare pentru extragerea gazelor de sist, actiune precedata de manifestatii ale opozantilor si ecologistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială în software-ul său de editare video, Premiere Pro, marcând un pas important în simplificarea și eficientizarea...
#David Cameron gaze sist, #Marea Britanie gaze sist, #productie Marea Britanie gaze sist , #gaze de sist