Ziare.com

Consiliile locale care au interzis exploatarea gazelor de sist, date in judecata

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 22:32

   

Consiliile locale care au interzis exploatarea gazelor de sist, date in judecata
Un numar de 11 consilii locale din judetul Vaslui au fost date in judecata de Prefectura, dupa ce au refuzat sa revoce hotarari de interzicere a explorarii si exploatarii gazelor de sist pe teritoriul unor comune, considerate ilegale si anticonstitutionale de prefect.

Prefectura Vaslui a actionat in instanta 11 consilii locale din judet care, in ultimele luni, au adoptat hotarari privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist pe teritoriul comunitatilor respective.

Trei consilii locale din Vaslui au interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist

"Prefectura Vaslui a solicitat tuturor celor 14 consilii care au adoptat hotarari privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist sa comunice intreaga documentatie care a stat la baza adoptarii acestor acte normative. Ulterior, in functie de documentatia inaintata Prefecturii, s-a constatat ca sunt incalcate prevederile legale in materie", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"In acest context, s-a solicitat autoritatii emitente sa reanalizeze si sa se revoce hotararile respective. Intrucat 11 consilii locale nu au revocat acele acte normative, Prefectura a promovat actiuni la instanta de contencios administrativ, solicitand instantei sa se pronunte asupra legalitatii hotararilor adoptate. De la data introducerii actiunii la Tribunalul Vaslui, hotararile atacate sunt suspendate de drept si nu produc efecte pana la solutionarea irevocabila a cauzei", a adaugat acesta.

Razboiul gazelor de sist: Prefectura Vaslui declara ilegale deciziile consiliilor locale

La inceputul lunii iunie, 14 consilii locale din judetul Vaslui au fost avertizate de Prefectura ca nu au respectat legislatia in vigoare atunci cand au aprobat in plen interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist.

In actul transmis in teritoriu, Prefectura Vaslui le explica autoritatilor ca zacamintele din subsolul Romaniei sunt proprietate publica a statului, astfel incat consiliile locale nu pot decide asupra bogatiilor subsolului.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Consiliile locale care au interzis exploatarea gazelor de sist sä..

mergä pänä in ultim instantä iar ca martor
sä fie chemat PONTAaaaaaa
care era impotrivä o datä...iar acum este deacord... DE CE ???

 

Poi cand erau in opozitie toata clica de borfasi USL-isti au

facut demonstratii anti Chevron,cu preoti,cu prostimea de la sate si orase.Cum au ajuns la putere si-au tras mult dorita Spaga si acum nu mai este toxic.Jeguri penale

democratia autentica trimisa in judecata

Hotararea consiliului local este un act democratic autentic, adica tine seama de interesele cetatenilor, nu de ale unor parveniti pusi pe capatuire pe socoteala sanatatii romanilor.
Asta este exemplu elocvent ca statul roman actual nu este unul democratic, ci unul condus de grupuri de interese.
Grupurile de interese care se opun vointei poporului trebuie rasturnate cu forta.

 

Mai rau le trebuie

eu m-am saturat de iiddioti,acesti nenorociti voteaza PSD-ul de 23 ani.Cum o sa lucreze Janghinile usl-iste pentru binele cetateanului???bravo celor care sunt contra,este pamantul lor si fac ce vor.

NU le are cu Dămăcratia Prefectuu' ...

LE are cu Dămăcratia REALĂ din America ... :)):)):))
ASTA mai NOUĂ, cu Gazele de Sist.

1. O fi Proprietatea STATULUI Subsoluu'.
Da' CÂND are Efecte asurpa OAMENILOR, NU mai este.

2. Apoi, STATUU' este si Prefectuu' DOAR cand RESPECTA Votuu' BOBULAR care l-a facut Parte din STAT.
Altfel, Prefectuu' NU este decat un Sărgar Si Smenar Politic, d'ala care intoarce Portofeluu' ...

Impreună cu AMANDOI ...
Ăia care au zis UNA inainte de Vot si au fumat Alta DUPĂ.

Le mai dau Sansa sa fie un Joc POLITIC cu Bătaie Lungă, jucat de Nevoie, ca Ursuu' pe Jăraticuu' Ţiganului Ursar

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor