Gazele de sist arunca Pungestiul in aer: Localnicii reclama interventia in forta a jandarmilor

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 07:01
4168 citiri
Gazele de sist arunca Pungestiul in aer: Localnicii reclama interventia in forta a jandarmilor
Foto: Arhiva

Un nou scandal intre localnici si jandarmi a izbucnit, luni dimineata, in localitatea vasluiana Pungesti, dupa ce mai multe utilaje ale companiei Chevron au ajuns in zona.

In jur de 200 de oameni vor sa impiedice exploatarea gazelor de sist. Sute de jandarmi incerca sa ii evacueze pe localnici de pe camp si sa ii protejeze pe angajatii Chevron, relateaza Digi 24.

Potrivit celor care fac parte din "Miscarea de Rezistenta de la Pungesti", aproximativ 15 autospeciale ale Jandarmeriei Romane blocheaza drumul in zona "Morii Sima" din comuna Pungesti.

De asemenea, o parte din protestatari sustin ca au fost agresati de jandarmi si ca ar fi fost loviti inclusiv cu bastoanele de catre fortele de ordine. Sapte dintre ei au fost transportati la Politia Vaslui.

In zona nu este permis nici accesul jurnalistilor, carora li s-a spus ca masura este luata pentru "siguranta" lor, iar pana in prezent nu exista nicio informare oficiala din partea autoritatilor privind situatia de la Pungesti, conform Mediafax.

Reprezentantii Chevron au anuntat, luni dimineata, ca la ora 7:00 au fost incepute lucrarile de amenajare a drumului de acces spre terenul concesionat de companie in zona localitatii Silistea-Pungesti din judetul Vaslui, unde au ajuns mai multe utilaje.

Protestatarii de la Pungesti baga mana in punga. Patru dosare penale si 11 amenzi

Protestele localnicilor au inceput la jumatatea lunii octombrie, cand aproximativ 150 de persoane au blocat, partial, drumul judetean ce tranziteaza comuna Pungesti, moment in care fortele de ordine au intervenit. Oamenii au instalat un cort sub care au dormit pe timpul noptii.

Ponta, dupa protestele de la Pungesti: Nu mi-am schimbat pozitia fata de gazele de sist

La scurt timp dupa incident, compania Chevron a suspendat activitatea privind explorarea gazelor de sist din zona, dupa ce, pe 3 octombrie, obtinuse autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#proteste Pungesti gaze sist, #scandal Pungesti Chevron , #gaze de sist