Banca Transilvania a preluat Idea Bank. Mega-tranzactie de 43 de milioane de euro

Joi, 03 Iunie 2021, ora 10:53
3756 citiri
Banca Transilvania a preluat Idea Bank. Mega-tranzactie de 43 de milioane de euro

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, a anuntat miercuri seara ca a achizitionat intregul pachet de actiuni detinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank. Valoarea tranzactiei se ridica la 43 de milioane de euro, in achizitie fiind incluse si Idea Leasing si Idea Broker de Asigurare.

"Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania a aprobat in data de 02.06.2021 perfectarea tranzactiei pentru achizitionarea intregului pachet de actiuni detinut de catre Getin Holding Group in capitalul social al Idea Bank S.A., semnarea contractului urmand a avea loc in cursul zilei de azi. In cadrul tranzactiei BT dobandeste si participatii in capitalul social al societatilor din Grupul Idea Bank din Romania, respectiv Idea Leasing IFN SA si Idea Broker de Asigurare SRL. Pretul tranzactiei ce urmeaza sa fie platit de catre Banca Transilvania este de aproximativ 43 milioane euro", se arata in documentul publicat la bursa de la Bucuresti, scrie zf.ro.

"Dorim sa precizam ca atat Banca Transilvania cat si companiile din scopul tranzactiei vor actiona ca entitati separate pana la finalizarea achizitiei, urmand ca doar dupa aceasta data sa aiba loc procesul de integrare in cadrul Grupului Financiar BT", se mai arata in raport.

"Vedem achizitia Idea Bank ca o noua oportunitate pentru Banca Transilvania si pentru clienti. Daca celelalte achizitii au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de initiative de banking online. Ideea::Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa si dezvolta idei creative de solutii digitale pentru clientii de acum si pentru cei care vor veni. Multumim pentru incredere si colaborare top managementului Getin Holding Group si tuturor celor care au contribuit la succesul acestei tranzactii", sustine Horia Ciorcila, Presedinte, Consiliul de Administratie, Banca Transilvania.

Potrivit zf.ro, Idea Bank are active de 555 milioane de euro si o cota de piata de 0,48%.

Citeste si:
Achiziție de marcă în stafful lui Liverpool
Achiziție de marcă în stafful lui Liverpool
Liverpool și-a întărit stafful tehnic cu o achiziție de marcă. Claudio Taffarel, cel mai bun portar din istoria naționalei Braziliei, va lucra în stafful lui Jurgen Klopp, pentru a se...
Cum i-a luat Gigi Becali lui Ioan Niculae hotelul pe care acesta îl avea la Venus
Cum i-a luat Gigi Becali lui Ioan Niculae hotelul pe care acesta îl avea la Venus
Fostul hotel Carmen, din Venus, a fost cumpărat, renovat și deschis de Ioan Niculae în 2013 în urma unor investiții de 10 de milioane de euro. Acum, hotelul îi aparține lui Gigi Becali,...