UE face o mutare de sah: Va interzice importurile din Crimeea

Joi, 19 Iunie 2014, ora 10:01
2625 citiri

Uniunea Europeana (UE) urmeaza sa interzica importurile din Crimeea, in special vinurile, saptamana viitoare, ca urmare a anexarii acestei peninsule de catre Rusia.

Ministrii de Externe din UE se vor intalni in Luxemburg, luni, si vor adopta aceasta masura, a precizat un diplomat european, citat de AP, potrivit SkyNews.

Un alt diplomat a precizat ca masura este sustinuta de toate cele 28 de state membre.

Sanctiunile impotriva Rusiei sufoca Europa de Est - Banca Mondiala

Ministrii europeni au extins, in mai, sanctiunile ca reactie la criza ucraineana, adaugand 13 personalitati si doua intreprinderi din Crimeea pe lista lor neagra.

In total, UE a impus sanctiuni pentru 61 de personalitati ruse si ucrainene (printre care si lideri separatisti din regiunile din estul Ucrainei), lovite de interzicerea vizelor si inghetarea averilor.

Insa statele blocului comunitar nu au lovit inca direct in sectoarele economiei ruse, de teama ca acest lucru va avea un efect de bumerang.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#UE importuri Crimeea, #UE interzicere importuri Crimeea, #importuri Crimeea , #importuri