Inflatie in scadere, dar mare in continuare, și Guvernul modifica in sfarsit impozitarea concediilor medicale

Vineri, 12 Aprilie 2024, ora 09:06
1207 citiri
Inflatie in scadere, dar mare in continuare, și Guvernul modifica in sfarsit impozitarea concediilor medicale

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în luna martie inflaţia a fost de 6,6%, comparativ cu 7,2% în februarie, iar acest lucru demonstrează că prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost decizii corecte. Premierul a ignorat faptul ca inflatia e foarte mare in continuare si nu reflecta cu adevarat scumpirile din piata romaneasca

„Cea mai importantă veste este scăderea inflaţiei în luna martie la 6,6% de la 7,2%, cât era în februarie. Asta arată că prelungirea plafonării la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost deciziile corecte. Şi, în continuare, vom lua măsurile necesare, astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent, aşa cum am promis, fiind una dintre cele mai bune soluţii pentru creşterea nivelului de trai”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit lui Ciolacu, scăderea inflaţiei reprezintă cea mai bună dovadă că stabilitatea politică la guvernare aduce şi stabilitate economică, dar pe partea cealalta ramanerea inflatiei, in continuare, la cel mai mare nivel din UE, denota incapacitate sau rea vointa din partea puterii, stabila sau nu.

„Am reuşit să ducem în premieră Produsul Intern Brut la peste 1.600 de miliarde anul trecut, faţă de premieri mai celebri decât mine, care aveau un PIB de 1.189 de miliarde. De această dată, PIB-ul a crescut cu aproape 40% – 80 de miliarde de euro. Iar în 2024, prognoza este că va trece 1.700 de miliarde. Acesta este efectul investiţiilor anuale de peste 100 de miliarde de lei, mai ales în infrastructură”, a susţinut prim-ministrul.

Problema Romaniei este ca atata timp cat aceasta crestere a PIB nu se reflecta in buzunarele supraimpozitate a romanilor, e doar o cifra inutila.

CASS, doar pentru concediile medicale in cazul bolilor obişnuite

Ciolacu a mai spus că se va percepe CASS doar pentru concediile medicale în cazul bolilor obişnuite, al celor ce impun carantină şi reducerea cu 25% a timpului de lucru.

„Am decis pentru a treia oară să reanalizăm subiectul concediilor medicale, ca să putem corecta tot ce ne-a fost semnalat. Astfel, se percepe CASS doar pentru concediile medicale în cazul bolilor obişnuite, al celor ce impun carantină şi reducerea cu 25% a timpului de lucru. În rest, toate celelalte indemnizaţii de concediu medical sunt scutite de CASS. Indiferent că e vorba de concediu medical prenatal, pentru îngrijirea copilului bolnav, afecţiuni oncologice sau pentru boli grave ori cronice. Cu alte cuvinte, cei care sunt într-o astfel de situaţie şi au concediu medical vor avea şi venituri mai mari cu valoarea CASS-ului, respectiv cu 10%”, a explicat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

Asta dupa ce Guvernul le-a luat pana acum 10%, in plus, desi plateau CASS și, teoretic erau acoperiti, dar nu si pentru Guvern, cel mai mare dijmuitor din Romania.

Quarterly Report - Editia 4

Ocupate să finanțeze Guvernul, băncile autohtone nu răspund nevoii de finanțare din ce în ce mai mare a companiilor
Ocupate să finanțeze Guvernul, băncile autohtone nu răspund nevoii de finanțare din ce în ce mai mare a companiilor
Deși cererea de credite este din ce în ce mai mare, atât din partea companiilor, cât și a populației, băncile autohtone au relaxat semnificativ standardele de creditare în prima parte a...
Pe măsură ce dezvoltă mașini electrice, francezii de la Citroen vor face și mașini clasice, pe benzină
Pe măsură ce dezvoltă mașini electrice, francezii de la Citroen vor face și mașini clasice, pe benzină
Citroen este pe cale să atingă o cotă de piață europeană de 5%, a spus CEO-ul Thierry Koskas, în timp ce marca Stellantis se pregătește să revizuiască majoritatea gamei sale în anul...
#economie , #economie politica