Companiile private fac presiuni pentru mentinerea salariului minim

Marti, 24 Iunie 2008, ora 16:45
1635 citiri
Companiile private fac presiuni pentru mentinerea salariului minim

Motivul real pentru care ministrul de Finante a anuntat inghetarea salariilor in acest an sunt presiunile pe care companiile private le fac asupra Executivului, pentru ca doresc mentinerea venitului minim, si nu inflatia, a declarat, vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea.

"In acest moment, se fac presiuni din partea companiilor private asupra Executivului, pentru mentinerea salariului minim la 500 de lei. Acesta este motivul pentru care ministrul de Finante a anuntat inghetarea salariilor in acest an si nu inflatia", a comentat Dandea, pentru NewsIn.

Reprezentantul Cartel Alfa sustine ca exista multe companii care platesc, oficial, salariu minim si da exemplu in acest sens firmele de taximetrie din Capitala.

"Sunt persoane si in Bucuresti, ma refer la soferii de taxi, care sunt angajati cu salariul minim brut pe economie. Acestia trebuie sa realizeze plafonul minim de 2 milioane de lei pe zi pentru a avea un salariu decent, in caz contrar primind mai putin de 5 milioane de lei, pe luna", a explicat Dandea.

Angajatii din sectorul privat ar avea cel mai mult de castigat in urma cresterii salariului minim. Din cei aproape 500.000 de angajati din Romania, platiti cu salariul minim brut pe economie, mai mult de 90% lucreaza in sectorul privat.

Aproape 35.000 de romani sunt angajati la stat cu salariul minim brut pe economie. Restul, aproximativ 465.000 lucreaza in mediul privat, la firme din industria textila, servicii si alimentatie. Marea majoritate a salariatilor care primesc lunar 500 de lei brut, aproape 98%, sunt angajati in mediul rural si in orasele mici.

Liderii BNS, ai CNSLR - Fratia si cei ai CNS "Cartel Alfa" se intalnesc miercuri cu reprezentantii patronatelor si cu Ministerul Muncii, pentru a negocia o crestere a salariului minim brut cu cel putin 40% incepand din acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#sindicalisti, #salariu minim, #cartel alfa, #companii private , #inflatie