Articol citit de 10745 ori
'Mai da-le o suta, Liviule!'
Acum un an a mai fost data o suta si sa ajuns la o mie.Pe ce sa dus suta data?
O parte din suta sa dus pe inflatie.Daca esti bolnav cateva zeci s-au dus pe reducerea compensarii medicamentelor.Taxele si impozitele au papat si ele cateva zeci....
Asa ca de cateva luni nu a mai ramas nimic din suta si e mai rau decat inainte, bilantul fiind pe minus.Mai trebuie o suta de la Liviu care va tine si ea cateva luni bilantul pe plus.
"Nea Icsulescu" retine insa ca Liviu ia mai dat o suta.
Pentru suta asta Liviu legalizeaza in totalitate JAFUL!!!
"Nea Icsulescu" nu stie sau se face ca nu stie.
Ce baiat bun e Liviu ca imparte prada si cu "Nea Icsulescu".
In realitate si "Nea Icsulescu" e pradat de Liviu!!!
La fel cum Liviu a pradat copii,persoanele cu dizabilitati,...
Peste ceva timp va fi legal ce a facut si va face in continuare Liviu & Ciuma Rosie si Complicii.
Hai cu pensia speciala neamule'. Cine mai doreste, cine mai pofteste
Pai o sa ajungem ca pe vremea lui Vacaroiu. 150% inflatia.
Sa luam painea cu un teanc de bani.
Revenind la fondul problemei:
Guvenrarea nu este una buna. Politicile practicate de acest partid sunt falimentare. Restul discutiilor sunt povesti.
Nu sunt sustinator PSD, nu am fost niciodata
Dar care ar fi practicile guvernamentale bune (nefalimentare)?
Populatia asta doreste, pensii si salarii, dupa zeci de ani de austeritate si saracie cronicizata. Nu va inchipuiti cati oameni asteapta ca parintii si bunicii sa primeasca pensia, fie ea si venit minim garantat sau ajutor social.
Probabil va ganditi la investitii. Desigur, sunt foarte bune investitiile, mai ales in infrastructura, invatamant si sanatate. Dar cu cine sa le faci si cum? Statul este cel mai prost administrator (treaba este amestecata, si hotie, si nepricepere si lipsa de profesionalism). Guvernul si autoritatile locale sunt sufocate in birocratie si, lucrand cu activisti (ridicati pe criterii politice), nu numai ca nu sunt capabili sa decida care sunt prioritatile si ce trebuie facut mai intai, dar platesc intotdeauna preturi exorbitante pe orice construiesc si pe orice cumpara, inclusiv hartie igienica.
Oamenii obisnuiti nu au incredere in "afacerile" pe care le fac institutiile statului, preferand sa intre mai multi bani in buzunarele lor, decat sa ii risipeasca activistii (politici) care impanzesc institutiile.
Din pacate, romanii, in majoritatea lor, nu vor vota niciodata pentru promisiuni de investitii si crestere economica, pentru ca nu au incredere. In schimb, vor vota cu doua maini daca li se promit bani mai multi la pensii, salarii, indemnizatii, ajutoare etc. Cam in starea asta ma ajuns dupa aproape 30 de ani de... democratie.
nu sutin clasa politica romaneasca dar
am apreciat sincer acest comentariu. 5*.
"Statul este cel mai prost administrator " .
Asta incerc sa-i explic numitului gurgui. Nu-i reprosez nimic, fiecare cu opiniile si parerile lui. Dar, daca aveam parte de un guvern serios cu bune intentii privind nivelul de trai al tuturor romanilor l-as fi sustinut.
Cu astia (pnl, psd etc. - toti o apa si un pamant) o sa avem mult de suferit. Va veni si nota de plata. Probabil ca multi politicieni vor pleca din tara ca sa scape de nota de plata asa cum fac cocalarii care fug din restaurante fara sa plateasca (vezi costa rica).
Si da, se poate pune stavila acestor pensii nesimtite prin impozitarea lor cu 90% din ce depaseste sa zicem 4000 lei. Doar un oligofren poate afirma ca este normal ca intr-o tara ca Romania sa avem pensie de 56.000 lei (10% din pensionari) si de 540 lei (90%), indiferent ce a dres la stat sau ce functie a ocupat. Nu e cazul pentru pensiile private.
Consider ca pensiile si salariile trebuie sa creasca in Ro macar la 50% din nivelul mediu UE, concomitent cu educarea populatiei spre economisire.
Economisirea este cel mai puternic instrument impotriva inflatiei. Aduce mari beneficii doar celor care economisesc pe termen mediu.
Inflatie aduce beneficii doar bancilor si comerciantilor.
Precizari la cel spuse de dumneavostra
Populatia doreste insa tara nu are de unde (vedeti clar ca s-a tiparit moneda uitandu-va la inflatia galopanta (daca aveti idei minime despre economie intelegeti imediat mecanismul)).
Nu este o solutie sa dai pensii si salarii fabuloase intr-o tara in care nu se produce mai nimic. Este calea spre faliment. Ca in poveste. Nero canta la harfa cand Roma ardea.
Statul este prost administrator pentru ca acolo se pun oameni fara competente in domeniu, pe criterii politice si votantii in general la vot nu taxeaza acest lucru.
Ti-o zice Glavan mai info
Glavan zicecand si de ce a fost bine :
Dar acei ani erau niste ani cu o crestere puternica a masei monetare, a productiei de bani, care s-a reflectat nu in preturile bunurilor de consum, ci in preturile bunurilor de capital. La terenuri, in tot ce insemna productie si investitii Adeica banii au mers la specualtii imobiliare , dezvoltatori si bancheri. Banii au rams la ei si cand a fpots criza. Si li s-a dat6 si "Proma Casa" sa nu saraceasca!
Nu cred ca populatia va vota vreodata...
...pentru salarii (platite de stat) mai mici si pensii mai mici, cu gandul ca, in acest fel, cererea pe piata fiind slaba, comerciantii vor fi nevoiti sa lase preturile jos. Le vor lasa jos, dar care va fi calitatea produselor si serviciilor?
Intr-o economie libera, de piata, evident ca preturile cresc pe masura ce creste cererea. Este o lege economica universala si obiectiva, a cererii si a ofertei. Este normal si este bine asa. Inseamna ca economia este vie, banii circula.
Intr-o economie libera, preturile nu sunt stabilite de stat prin legi, ci de piata. Pretul reprezinta puterea oamenilor de a consuma si a plati. Se cere pretul pe care oamenii il pot da. Cu cat oamenii pot da mai mult pentru ca au venituri mai mari, cu atat producatorii si comerciantii (privati, evident, intr-o economie libera) au tendinta de a cere mai mult pe produsele si serviciile lor. In acest fel, ei isi pot mari si diversifica productia, plus ca pot, la randul lor, sa platesca salarii mai mari angajatilor. Si astfel societatea merge inainte si prospera.
Cu venituri mai mari societatea oricum prospera, preturile mai mari facand ca banii sa circule mai mult si mai repede. Una este ca economia sa functioneze la valori mici (atat venituri, cat si preturi) si alta este sa functioneze la valori mai mari. Aceasta este, de fapt, esenta capitalismului. Castigam si cheltuim, prin asta dinamizam economia, banii se misca si este bine sa se miste cat mai multi.
Nici 29 de ani de prapad ...
... provocat de Piatza "LIBERA" nu a luminat mintzile unor postaci.
Nici constiintza ...
Adica orice majorare de salarii si pensii va duce automat la un JAF Ticlaos si mai mare.
Asta doar la Noi, Ashtia MICII si Im-Prostitzi.
La Licuricii Capitalisti nimic nu este de capul prost si ticalos al Pietei "Libere".
OM-ul trebuie sa fie inaintea Capitalului.
Care mai este SI folosit in afara chiar si a Teoriei.
Retzeta sigura de Colaps Total al Lumii.