Inflatia din Marea Britanie creste peste asteptari

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 23:41
1243 citiri
Inflatia din Marea Britanie creste peste asteptari

Inflatia din Marea Britanie a atins un maxim in septembrie, crescand astfel presiunea pe banca centrala care desfasoara o politica de relaxare monetara pentru a incerca o evitare a recesiunii.

Preturile de consum au crescut cu 5,2 procente fata de perioada similara a anului trecut, fata de o crestere de 4,5 procente in august. O crestere similara s-a mai intalnit in septembrie 2008, cand a fost atins recordul de crestere, noteaza Bloomberg.

Facturile la utilitati sunt, de asemenea, in crestere puternica in Marea Britanie, preturile la gaze urcand cu 13 procente fata de perioada similara a anului trecut, iar la electricitare cu 7,5 procente.

Banca centrala britanica si-a relansat programul de cumparari de active din piata, program prin care intentioneaza finantarea cu bani ieftini a principalelor companii britanice, in incercarea de a evita o reintrare in recesiune. Aceasta masura de relaxare monetara intra in contradictie cu masurile impuse de inflatia in crestere (ridicarea dobanzilor, limitarea creditarii).

Inflatia a fost peste tinta oficiala a bancii centrale inca din decembrie 2009, trecand cu 3 procente peste aceasta limita, ceea ce, in opinia analistilor bancii centrale britanice, se datoreaza preturilor ridicate la petrol si marfuri, dar si cresterii impozitelor pe bunuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#criza economica, #criza financiara, #criza Marea Britanie, #inflatie Marea Britanie , #inflatie