Ziare.com

Inflatia din zona euro - cel mai rapid ritm de crestere din ultimii doi ani

de Teodora Bodeanu
Joi, 31 Martie 2011, ora 17:46

   

Inflatia din zona euro - cel mai rapid ritm de crestere din ultimii doi ani
Inflatia din zona euro a accelerat neasteptat in luna martie, inregistrand cea mai mare rata de crestere din ultimii doi ani, pe fondul unei posibile majorari a ratei dobanzii de politica monetara de catre Banca Centrala Europeana.

In cele 17 state din zona euro, rata inflatiei a crescut de la 2,4 la suta, in februarie, la 2,6 la suta, in martie, potrivit institutului european de statistica, Eurostat.

Aceasta rata de crestere este cea mai mare din octombrie 2008 si depaseste limita impusa de Banca Centrala Europeana, de 2 la suta.

De altfel, presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat ca ar putea ridica rata dobanzii de politica monetara in aprilie, de la nivelul minim record, de 1 la suta.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit analistilor, economia din zona euro deja arata semne de incetinire a cresterii, sentimentul de incredere - un indicator esential in economie - inrautatindu-se in luna martie, atat consumatorii, cat si producatorii estimand o crestere a preturilor in urmatoarele 12 luni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 615 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor