Seful BCE: Presiunile inflationiste din Europa au crescut

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 21:45
679 citiri
Seful BCE: Presiunile inflationiste din Europa au crescut
Foto: Daylife

Presiunile inflationiste din zona euro s-au intetit, mai ales din cauza preturilor pentru energie, a declarat Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene.

Totusi, Trichet a adaugat ca, in ciuda cresterilor unor preturi, per total, acestea vor ramane in limitele stabile, relateaza Business Week.

Joi, Banca Centrala Europeana (BCE) a hotarat sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 1 la suta.

In luna decembrie, inflatia din zona euro a crescut la 2,2 la suta, depasind tinta de 2 la suta a BCE pentru prima data in mai mult de doi ani.

Potrivit lui Trichet, este posibil ca inflatia sa ramana deasupra nivelului de 2 la suta, inainte de a cobori, spre sfarsitul acestui an.

Analistii sunt de parere ca 2011 ar putea fi cel mai dificil al pentru Trichet, al carui mandat expira in luna octombrie, din cauza presiunilor la care este supusa zona euro de criza datoriilor.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#inflatie zona euro, #presiuni inflationiste zona euro, #Jean Claude Trichet BCE , #inflatie