Ziare.com

SUA au cea mai mica inflatie inregistrata vreodata

de Alexandru Toreanik
Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 16:10

   

SUA au cea mai mica inflatie inregistrata vreodata
Inflatia inregistrata in SUA este cea mai mica din 1957. Toate preturile au crescut, cu exceptia celor la mancare si energie, dar cu o rata atat de mica incat e cea mai mica inregistrata de cand autoritatile american.

Indexul preturilor a crescut cu 1,2% in ultimele 12 luni, potrivit datelor de la Biroul de Statistici. Fara preturile volatile de la mancare si energie, indexul preturilor este, insa, de doar 0,6% transmite CNN.

Inflatia a fost atat de scazuta pentru ca preturile la masini noi si second-hand, haine, tutun si activitati de recreere sunt in cadere. Totusi, consumatorii ar putea avea impresia ca inflatia este in crestere deoarece serviciile medicale si benzina s-au scumpit cu 9,5% in ultimul an. Mancarea s-a scumpit cu 1,4%.

Rata inflatiei nu a fost afectata nici de pretul bumbacului care a atins un nivel record si s-a tranzactionat la cel mai mare pret din ultimii 140 de ani.

Inflatia mica nu este totusi un semn bun pentru economie. La un nivel de 1% ea este considerata lenta si s-ar putea transforma in deflatie. Desi ieftinirile par un semn bun intr-o tara cu un somaj de aproape 10%, ele vor obliga firmele sa reduca salariile sau personalul pentru a recupera pierderile.
Citeste mai multe despre SUA inflatie SUA deflatie SUA preturi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2029 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Astia mai au un pic si zic ca n-au inflatie deloc. ba chiar deflatie...

daca e sa te iei insa dupa realitatea neprelucrata de cnn, abc, cbs si alte mijloace de prostire, vezi ca de fapt exista o inflatie cum nu s-a mai vazut din 33 incoace. ca preturile cresc cu 5-10%pe luna.
inclusiv intr-un studiu wal-mart preturile la alimente au crescut cu 6% din iunie pina in iulie. acum, daca lasam la o parte preturile la alimente, combustibili si alte chestii de genul, orice economie arata de 90-60-90. important e sa nu pierzi contactul cu realitatea si sa nu crezi si tu minciunile pe care le torni....

 

Dolarul?

SUA au inregistrat la 30 septembrie 2010 un deficit bugetar de 1.290 de miliarde de dolari. Si totusi, inflatia este foarte mica. Mi se pare mie sau se contrazic niste teorii economice aici? Corect, ei au tiparnita de dolari!

 

Inflatia e sezoniera.

Cu 3-4 ani in urma cand nu era criza, inflatia se apropia ,la alimente , de circa 20-25 %/an in 4 ani preturile s-au dublat.
Acum a aparut treaba cu ALIMENTELE BIO, care sunt cel putin dubu la pret fata de preturile majorate la produsene burdusite cu E-uri.
Indicatorul de cresterea preturilor este FALS.
Puterea de cumparare a populatiei este redusa si comerciantii fac reduceri de pret la produse ca sa le vanda altfel le expita termenul de valabilitate si trebuie sa le arunce.

 

Partea buna a crizei.

Asta-i partea buna a crizei.A dus la CORECTAREA PRETURILOR,care altfel amenintau sa creasca precum Fat Frumos.
Poate in felul asta balonul superumflat se mai contracta si nu mai face trosc si pleosc si bum!.
Ceea ce se intampla cu preturil este un fel de autocontrol al preturilor din partea businessului.Control care daca ar fi fost impus de autoritati toata lumea businessului sarea fripta si striga DICTATURA!!!.

Stimularea economiei fara controlul preturilor nu prea functioneaza.

 

SUA

masluieste rapoartele de numa. N-am mai vazut asa tara de cand a apus Inchizitia.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor