Aberatia zilei: Record stabilit de Guvernul Ponta: MINUS 9 kilometri de autostrada

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 13:44
7511 citiri
Aberatia zilei: Record stabilit de Guvernul Ponta: MINUS 9 kilometri de autostrada
Foto: Digi24

Guvernul Ponta este pe cale sa stabileasca un record fara precedent in domeniul infrastructurii. La finalul acestui an, pentru prima oara in istorie, se vor raporta nu cati kilometri de autostrada s-au facut in plus, ci cati kilometri avem in minus.

Mai exact, facand bilantul si tragand linie vom afla ca avem cu 9 kilometri de autostrada mai putin decat in anul precedent, informeaza ProTV.

Sigur, ne-am obisnuit cu ideea ca in Romania totul e posibil, dar nici chiar asa!

Explicatia este simpla. In acest an, autoritatile au inaugurat doar 13 kilometri de autostrada, respectiv: 10 kilometri intre Arad si Pecica si alti 3 kilometri de la Nadlac pana la Frontiera. Atat au putut, atat au facut.

In schimb, au fost inchisi 22 de kilometri de autostrada din tronsonul Orastie-Sibiu, dupa ce s-a constatat ca au fost facuti prost si sunt afectati de alunecarile de teren, lucru despre care se banuia inca de la inaugurare.

"Cred ca nici macar in Istoria Europei Moderne nu a fost asta ceva. Este un record extrem de trist pentru Romania. Nici macar cand avem resursele nu putem sa construim autostrazi...", a comentat, pentru sursa citata, Mihai Craciun, fondator Construim Romania.

Procesul de predare-preluare dintre constructor si Compania de Drumuri, semnat in noiembrie anul trecut si prezentat in exclusivitate luni de Digi24, scoate la iveala informatii revoltatoare: Autostrada Sibiu-Orastie a fost inaugurata desi se stia clar ca ea nu era gata.

Ceremonia a avut loc pe 14 noiembrie, cu doua zile inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, la care premierul Victor Ponta a candidat in calitate de lider al PSD.

Inca o bucata de autostrada, inaugurata: Exista zone cu alunecari de teren

Cu o zi inainte ca oficialii sa se plimbe pe primii kilometri proaspat deschisi circulatiei si sa sustina ca se poate merge in siguranta, era semnat contractul in care se preciza explicit ca pe aproape 8.000 de metri lipseau santurile de colectare a apelor, nu existau rigole, nu erau construite bazine care sa retina apa, nu erau instalate panouri fonoabsorbante pe aproape un kilometru, lipseau mai multe guri de scurgere a apei in zona unor poduri si la viaductul de la Aciliu, nu erau gata toate spatiile de servicii si nici iluminarea autostrazii, dar mai ales ca se lucra in zonele cu alunecari de teren, acolo aparusera probleme inca din 2012.

In anul scurs de la pierderea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta, autostrada s-a fisurat, iar de o luna a intrat in reparatii. Pe sub sosea s-a infiltrat apa, asa ca italienii de la firma constructoare, Salini Impregilo, repara acum fundatia, pe cateva sute de metri, si astupa gropile cascate pe alte portiuni.

In ultimii trei ani, Romania a avut nu mai putin de 6 ministri ai Transporturilor: Ovidiu Silaghi (07.05.2012-21.12.2012), Relu Fenechiu (21.12.2012-26.08.2013), Ramona Manescu (26.08.2013-05.03.2014), Dan Sova (05.03.2014-24.06.2014), Ioan Rus (24.06.2014 - 16.07.2015) si Iulian Matache (16.07.2015 - prezent).

Asa ca sa nu ne miram ca in Raportul competitivitatii pe 2014-2015, Romania se claseaza pe locul 121 din 144 de economii studiate, la capitolul calitatea drumurilor.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Quarterly Report

România extremelor: Cea mai mare creștere economică din regiune, dar și cea mai ridicată inflație și cele mai scumpe împrumuturi. Tabloul economic polarizat al țării în 2024
România extremelor: Cea mai mare creștere economică din regiune, dar și cea mai ridicată inflație și cele mai scumpe împrumuturi. Tabloul economic polarizat al țării în 2024
Presiunile actuale pe piața muncii din România, combinate cu o inflație încă ridicată, sunt factori cheie care vor determina o creștere semnificativă a salariului nominal în 2024. Această...
5 lucruri pe care nu ar trebui să le spunem niciodată mecanicului auto atunci când mergem cu mașina în service
5 lucruri pe care nu ar trebui să le spunem niciodată mecanicului auto atunci când mergem cu mașina în service
Vizitarea unui atelier auto necesită un anumit cod de conduită pentru a evita surprizele neplăcute. Atelierul este locul unde se efectuează întreținerea periodică a mașinii și se...
#autostrazi Romania, #autostrada Orastie alunecari teren , #infrastructura