Acuzatii grave la adresa directorilor din Compania de Autostrazi: Spaga, furt, ilegalitati

Vineri, 14 August 2015, ora 11:50
6409 citiri
Acuzatii grave la adresa directorilor din Compania de Autostrazi: Spaga, furt, ilegalitati
Foto: captura YouTube (Arhiva)

Alin Goga, director adjunct in Regionala Craiova a Companiei de Autostrazi, continua sirul dezvaluirilor legate de ilegalitatile comise in interiorul institutiei, in ciuda faptului ca a fost suspendat dupa ce a vorbit intr-o emisiune de televiziune.

Intr-un interviu acordat gandul.info, Alin Goga a fost intrebat direct daca se ia spaga in CNADNR.

"Sunt directori care au case mai mari decat Versailles-ul si au lucrat toata viata lor la stat", a fost raspunsul dat de acesta.

"Mai e o problema. Au gestionat contracte care si-au marit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe niste caiete de sarcini doar la anumite firme, adica erau facute caiete de sarcini manusa, pentru anumite firme si eu cred ca lucrurile acestea sunt in cercetare la DNA.

O sa se si probeze. Nu mai dureaza mult. CNADNR este, alaturi de Primaria Capitalei, institutia unde nu a desantat DNA-ul", a adaugat Goga in interviul citat.

Director al Companiei de Autostrazi, suspendat din functie in urma unei aparitii TV

Alin Goga critica si politica de personal pe care o duce conducerea companiei, spunand ca "fiecare isi angajeaza rudele pe cele mai banoase posturi fara nici un fel de concurs, in conditiile in care avem mai putin de 10% ingineri de drumuri, dar gasim toti fluturii exotici si toti papagalii".

Totodata, acesta sustine ca CNADNR are 2 miliarde de euro, iar directorul general Narcis Neaga (foto) "e mai puternic decat un ministru", insa Romania a ajuns in urma Bulgariei din punct de vedere ar infrastructurii.

"Imi este rusine ca lucrez in CNADNR cand vad ce lucrari, ce rosturi de 2 lei pun (constructorii - n.red.), ce planeitate de 2 lei si colegii mei receptioneaza in continuare lucrarile stiind ca sunt proaste. Noi radem de bulgari. Trebuie sa ne fie rusine, am ajuns in urma lor", a mai declarat acesta.

Pericol iminent pe Autostrada Sibiu-Orastie - Se atrage atentia Parchetului General

Fotografia zilei: Autostrada amenintata de pamant

Printre dezvaluirile facute de Alin Goga este si una legata de "un raport de 78 de pagini care a stat pe masa domnului Narcis Neaga si nu s-a luat absolut nici o decizie".

"Salariatii respectivi au furat, apoi au pus banii la loc si sunt in continuare salariati. Cred ca oamenii se pot schimba, dar atunci cand unii o fac de doua ori, de trei de patru ori la rand, incep sa ma indoiesc ca se mai schimba. Si atunci daca nu tai raul din radacina altii care sunt corecti zic 'uite, ala nu a patit nimic, ala pleaca 8.000 de lei pe tura'. Apoi pune banii inapoi, el avand 1.100 de lei salariu. De unde a pus 9.000 de lei? Si ii lasi in pace?", a intrebat retoric acesta.

Alin Goga a fost chemat la DNA sa dea declaratii, in calitate de martor.

"Am fost la 'Romania te iubesc' (emisiune la ProTV - n.red.), pe 6 iunie, si dupa 3 zile m-au chemat la DNA. Despre Transalpina. M-au chemat ca martor: cum a pornit, cine a fost cel care a pornit Transalpina si cum a ajuns sa se faca pe credit furnizor. Si am putut sa duc niste hartii astfel incat sa ajutam sa se faca lumina. (...)

La fel este si in Romgaz, Transgaz, Transelectrica. Oamenii nu vorbesc pentru ca le este frica, au rate si au copii. 'Dom'ne, as vorbi, dar ma dau astia afara'. Ei pot fi un exemplu pozitiv sau negativ. Daca mie o sa mi se intample ceva si o sa mi se inchida gura, oamenii or sa zica, dom'ne, ai vazut, ce a patit ala, n-ar rost, frate. Este foarte important care va fi semnalul", a mai spus Alin Goga.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#director CNADNR suspendat TV, #spaga CNADNR, #ilegalitati Compania Autostrazi , #infrastructura