Anca Boagiu suspenda lucrarile pentru Autostrada Bucuresti-Brasov

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 13:44
4441 citiri
Anca Boagiu suspenda lucrarile pentru Autostrada Bucuresti-Brasov

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a anuntat, luni, ca anuleaza contractele pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov, tronsonul Bucuresti-Ploiesti.

Firmele constructoare au fost deja anuntate de suspendarea lucrarilor.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, motivul rezilierii contractelor cu SC Spedition UMB SRL, SC Pa&Co International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL, SC Tehnostrade SRL, este acela ca cele patru firme nu au mai mai executat lucrari pe sectorul de drum in cauza de mai bine de 16 luni, demobilizand resursele necesare.

"Masura a fost luata avand in vedere intarzierea firmelor mentionate in indeplinirea obligatiilor contractuale privind activitatea de proiectare si executie, slaba mobilizare a echipamentelor in santier precum si lipsa unui program de lucrari coerent care sa demonstreze capacitatea tehnica si organizatorica de a finaliza lucrarile in termenul prevazut", se afirma in comunicatul CNADR.

In plus, firmele constructoare au cerut majorari de pret pe care statul roman nu le poate acorda, avand in vedere legislatia in vigoare. CNADR estimieaza ca peste o luna va fi organizata o noua licitatie pentru continuarea lucrarilor.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, cel care a initiat contractele pentru autostrada in cauza, a afirmat, pentru Realitatea TV, ca "in urma sistemului creat in ultima perioada, la ora actuala, un constructor in Romania castiga mai mult daca sta, decat daca munceste".

Saptamana trecuta, Anca Boagiu a dispus rezilierea contractului cu francezii de la Colas, care urmau sa proiecteze si sa execute tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia.

"Masura a fost luata de catre CNADNR ca urmare a refuzurilor repetate ale Colas de a continua executia lucrarilor invocand diverse motive pentru a justifica intarzierile si avand in vedere lipsa unei planificari si mobilizari corespunzatoare, precum si lipsa aprovizionarii cu materiale", s-a aratat intr-un comunicat al Companiei de Drumuri.

#Autostrada Bucuresti Brasov, #anulare contract autostrada, #anca boagiu contracte autostrada , #infrastructura