Bechtel, cel mai bine platit constructor din Romania, dar cu rezultate minime

Marti, 28 August 2012, ora 09:22
2470 citiri
Bechtel, cel mai bine platit constructor din Romania, dar cu rezultate minime
Foto: Arhiva

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) continua sa vireze plati restante in conturile americanilor de la Bechtel desi lucrarile la singurul tronson de autostrada pe care acestia il mai construiesc, care leaga Suplacu de Barcau-Bors, au inaintat in ritm de melc in acest an: doar 0,5%.

In primele sase luni ale acestui an Bechtel a construit circa 300 de metri de autostrada, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit informatiilor cotidianului citat, Bechtel a incasat pana in prezent de la statul roman circa 1,3-1,4 miliarde de euro, in contextul in care a construit doar 52 din cei 415 kilometri ai Autostrazii Transilvania, iar acum mai lucreaza la circa 60 km. Contractul cu Bechtel, semnat in 2003, se ridica la circa 2,2 miliarde de euro.

In primul semestru al acestui an Bechtel a incasat de la compania de drumuri circa 325,7 milioane de lei (75,7 milioane de euro), fiind vorba despre cea mai mare suma platita de institutie catre un constructor in prima jumatate a acestui an.

Dupa Bechtel, al doilea cel mai bine platit constructor din Romania a fost firma bacauana Spedition UMB, controlata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, care a incasat in primul semestru circa 266,3 milioane de lei (60,5 milioane de euro) pentru o serie de reabilitari de drumuri nationale, precum si pentru autostrazile Moara Vlasiei-Ploiesti si Timisoara-Lugoj.

In topul celor mai bine platiti constructori figureaza si italienii de la Astaldi, cu circa 210,7 milioane de lei (47,9 mil. euro), pentru lucrari precum autostrada Cernavoda-Medgidia sau un lot al autostrazii Orastie-Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Bechtel plati autostrazi, #autostrada Suplacu Barcau Bors, #bani Bechtel CNADR , #infrastructura