Ziare.com

Bloomberg: Canalul Dunare-Marea Neagra, locul mortii devenit poarta economica a Europei de Est

Duminica, 27 Octombrie 2019, ora 17:34

   

Bloomberg: Canalul Dunare-Marea Neagra, locul mortii devenit poarta economica a Europei de Est
Jurnalistii Bloomberg scriu ca Romania si Bulgaria redevin puteri agricole si datorita canalului navigabil pentru constructia caruia regimul comunist autohton a sacrificat mii de oameni.

Bloomberg scrie ca astazi, la 30 de ani dupa caderea comunismului, "Canalul mortii" - pentru constructia sa, Romania a fost adusa in pragul falimentului - ofera Romaniei si Bulgariei acces la pietele lumii.

Asa se face ca Romania, care de altfel a fost mereu un granar, poate folosi canalul navigabil lung de 64 de kilometri pentru a vinde ce produce si a fi punct de tranzit pentru alte marfuri. Si cu ajutorul canalului, tara noastra a ajuns sa ocupe un loc important pe piata internationala a graului, alaturi de Franta.

"Simbolul opresiunii si al vanitatii totalitare este acum un exemplu al transformarii unei tari care a indurat unele dintre cele mai dure conditii in timpul Razboiului Rece.
Romania si Bulgaria au primit peste 30 miliarde de euro ajutor pentru modernizarea agriculturii. Romania a exportat 2,3 milioane de tone de grau de cand a inceput sezonul, in iulie, mai mult decat orice alt stat din UE, pana acum. Bulgaria s-a situat pe locul trei in clasament, cu 885.000 de tone", scrie Bloomberg.

Intervievat de junalistii straini, fermierul Gheorghe Lamureanu a povestit ca, in comunism, exportul de grau insemna ca multi romani ramaneau fara suficienta hrana. In varsta de 64 de ani, omul a lucrat campurile adiacente caii navigabile mai bine de patru decenii si foloseste canalul pentru a le iriga.

"Tranzitia din comunism a fost dificila", a spus Lamureanu. "Eram obisnuiti sa fim producatori. Nu am stiut niciodata cum sa vindem, asa ca a trebuit sa ne adaptam", a adaugat el.

In context, Bloomberg relateaza ca fermierii romani si-au imbunatatit tehnologiile de productie, asa ca acum recolteaza mai mult decat ar putea vinde in tara. Deci au ce exporta!

Si la fel se intampla si in tarile din jur, de vreme ce marfurile exportate prin porturile de la Marea Neagra nu sunt produse in Romania decat in mica masura.

Oricum ar fi, potentialul de dezvoltare al zonei este enorm. Problema este ca, momentan, caile terestre de transport franeaza dezvoltarea.

"Cea mai mare piedica pentru extindere este infrastructura feroviara si rutiera din Romania si calitatea instalatiilor de transport din Bulgaria. Rutele de transport sunt dotate cu echipamente vechi, construite in timpul perioadelor economice controlate de stat, care fac incarcarea mai lenta decat in porturile occidentale", mai scrie Bloomberg.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 20032 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa s-a construit tovarasi comunisti hc-ct. printul siTov.Ispas

La Canal a fost o adevărată uzină de exterminare. 100.000 de oameni, in mare majoritate detinuti politici, au fost concentrai pe cel mai mare santier comunist. Conditiile inumane si regimul de teroare au dus la moartea a aproape o mie de oameni. Florian Cormos Liviu Borcea, Augustin Albon, Stefan Georgescu sau Marin Constantinescu sunt doar cateva din numele comandantilor pe mandatul cărora sute de detinuti poltici au murit in urma torturilor.

Florian Cormos, tortionarul acuzat acum de crime oribile nu este singurul comandant care a activat in cadrul lagărelor de muncă fortată de la Canalul Dunărea – Marea Neagră. Liviu Borcea, Augustin Albon, Stefan Georgescu sau Marin Constantinescu sunt doar cateva din numele comandantilor in mandatul cărora sute de detinuti poltici au murit in urma torturilor. La Canal, despre care detinutii politici care au supravietuit spun că a fost o adevărată uzină de exterminare, au muncit peste 100.000 de romani. Numărul mortilor nu este nici acum stabilit definitiv: certificatele de deces consultate in ultima perioadă arată că acolo au murit peste 800 de detinuti. O anchetă a Securitătii din anii '60 spune insă că peste 1000 de decese nu au fost inregistrate in nici un fel de documente.

Canalul Dunăre-Marea Neagră implineste in acest an pe 26 mai, 30 de ani de la inaugurare. Au trecut insă 65 de ani de cand au inceput lucrările. Statisticile istorice arată că pe santierul canalului au muncit in total peste 100.000 de oameni. In perioada 1949 – 1955, "Canalul" a fost construit cu detinuti dintre care multi inchisi sau "internati administrativ" politici. Internarea administrativă in epoca comunistă era o formă de retinere care insă dura sase luni sau chiar mai mult. Adică detinutii politici erau inchisi fără să apară in fata vreunui magistrat si in urma unei anchete sumare.

In documentele comunistilor pe toată lungimea canalului care se intindea de la Cernavodă pană la Capul Midia existau colonii de muncă, in realitate ele fiind lagăre de muncă unde multi detinuti politici si-au pierdut viata. In noiembrie 1952, detinutii reprezentau 82,5% din forta de muncă de la Canal, adică, 20.768 de persoane.

 
 

 

evident....

viziunea comunistilor pentru viitorul romaniei este recunoscuta dupa 30 de ani si nu de romani ci de cei ce stiu ce inseamna ...$$$.
treaba cu mii de ***, falimentul romaniei, BS.
am trait acei ani. banii care se castigau la canal atrageau fortza de munca din toata romania. bani nu gluma.

 

...

Dacă am face astăzi un canal similar, oare cat ar costa? Cumva bugetul UE pe un an de zile? Știți cumva ce pensie au cei care au facut canalul?

Poarta Alba

La lagărul de la Poarta Albă a activat si tortionarul Ion Ficior, cel de-al doilea tortionar acuzat de genocid, pentru crimele comise la Periprava. Un alt comandant amintit in lucrările de specialitate este Eugen Cornăteanu. "Era deosebit de brutal cu detiunutii dar arăta intelegere fată de subordonati", se arată in Dictionarul Penitenciarelor din Romania Comunistă.

La Poarta Albă a fost intemnitat si Emil Dondea fost primar al orasului Targu-Mures intre cele două răsboaie mondiale. Avocatul Emil Dondea a fost presedintele PNL-Mures. A fost deputat de Mures in Parlamentul Romaniei, unde in 1928 sustine celebrul discurs "Nemultumirile Ardealului si chestiunea minoritară". In 1952 a fost arestat si, timp de un an, a fost detinut politic fără condamnare in lagărul de muncă fortată de la Poarta Albă. Eliberat in 1953, i s-a impus domiciliu fortat la Tazlău. Ion Jovin, membru de onoare al PNŢCD, medicul personal al lui Iuliu Maniu, a fost si el incarcerat la Poarta Albă si Capul Midia.

Printre cei care au murit la colonia de la Poarta Albă se numără, David Nicolaea invătător, membru PNŢ, a fost arestat pe 20.VI.1950 pentru activitate anticomunista.

Hait postacii psd sunt in admirația comunismului

Duceti-va mama in corea de nord și trăiți un comunism de groaza. Așa cum au trăit toți romanii nu și securisti ca voi.

"Știți cumva ce pensie au cei care au făcut canalu

Nesimțire, te halesc... Habar n-ai tu despre "pensia canaliștilor", sau despre canaliști in genere, te bagi in seamă fiindcă te-a exultat predica de seară a lui Gadea...
Dar ca să-ți răspund: cat n-a putut fura gașca ta de hoți PZD-iți.

PS. Dacă (,) canalul ar fi fost făcut de "contractori" PZD-iți ca tine, ar fi costat de 100 ori mai mult.
Mde, infrastructură babană, cu ciordeală mare se ține.

TORŢIONARUL CORMOS

PUTEŢI VEDEA AICI INTERVIUL VIDEO CU TORŢIONARUL CORMOS

Istoricul de origine romană Gustav Gündisch, cunoscut drept istoricul sasilor a fost si el inchis la Capul Midia. Criticul literar Ovidiu Papadima a fost si el incarcerat la Poarta Albă, un alt lagăr de muncă de pe traseul "Canalului". Tot la Canal a fost inchis si Mircea Ionescu Quintus, membru marcat al PNL, despre care urlterior s-a aflat că a colaborat cu Securitatea. Gheorghe Cristescu (Plăpumaru) pe care si profesorul Papcostea l-a intalnit la Capul Midia a fost internat administrativ la Canal. Gheorghe Cristescu a fost primul presedinte al Partidului Comunist din Romania.

Doctorul Ion Iovin considerat intemeietorul oncologiei si radioterapiei romanesti a fost inchis si la Poarta Albă si Capul Midia. Romulus Dianu, publicist a fost incarcerat la Poarta Albă. Valentin Gabrielescu A fost arestat in anul 1949 si condamnat la 10 ani corectie, conform art. 167 Cod Penal, pentru trecere frauduloasă a frontierei a fost incarcerat tot la Poarta Albă, după '89 a fost purtător de cuvant al PNŢCD si deputat din partea acestui partid. Greceanu Teodor (1917 – 1995), ofiter de aviatie, a fost unul dintre cei mai de succes piloti de vanătoare ai Romaniei in cel de-al Doilea Război Mondial incarcerat la Peninsula si Poarta Albă.
"Borcea se plimba printre cadavre cu o tăpusă lungă din fier pe care o infigea in trupurile neinsufletite ca să fie sigur"

Capul Midia: tortionarul Borcea si victima sa Corneliu Coposu. La Capul Midia unde a activat si Florian Cormos, unul dintre cei mai cunoscuti tortionara fost Liviu Borcea. El a fost comandant al Coloniei de Muncă UM 0837 (Capul Midia), in perioada 1 februarie 1951- 17 iunie 1953. Un studiu al CNSAS arată că in perioada in care lagărul de muncă a fost condus de către Liviu Borcea rata mortalită'ii a fost de 17%. Memorialistica retine că tortionarul Borcea avea obiceiul să bată detinutii si să ii supună la tratamente inumane.

Seniorul Corneliu Coposu a dezvăluit, după 1989, ororile comise de către tortionarul Borcea. "Ca să fie sigur că printre detinutii morti nu se ascund unii care disimulează, Borcea se plimba printre cadavre cu o tăpusă lungă din fier pe care o infigea in trupurile neinsufletite. Pe un detinut cu coloana vertebrală ruptă l-a bătut ca să-l facă să se tarască... cam 70 de oameni au paralizat datorită supraefortului pe care il reclamau tortionarii ce stăteau cu biciul la spatele nostru, obligandu-ne să muncim cu mult peste puterile pe care le aveam", a povestit Corneliu Coposu intr-un interviu pentru TVR realizat in anii 90. Corneliu Coposu a fost inchis la Capul Midia in perioada 1950 si 1952.

Printre cei care au simtit direct ororile de la Canal se numără si profesorul Serban Papacostea, membru corespondent al Academiei Romane.

Toți postacii rosii sunt susținători ai psd și acu

ai pcr cel de toxica aducere aminte. Deci asta vor postacii ăștia , sa revenim la vremurile pcriste. Sa revenim la alimentare goale la magazine vide la 20 l de benzina pe luna etc, etc. Sunteți niște criminali postaci rosii.

Minciunā si dezinformare

Canalul a fost considerat o investitie necesarā pentru dezvoltarea tārii. Nimic nu se face fārā sacrificii. Canalul Panama a fācut zeci de mii de victime si nu blameazā nimeni comunismul pentru asta. Victime face si mineritul in intreaga lume, tot comunismul e de vinā?

 

Lista lagarelor de munca fortata

Lista lagărelor de muncă fortată Detinutii au lucrat la Canalul Borcea pană in 1953. Apoi la irigatiile dintre Borcea si Dunăre. Au fost transferati aici de la Canalul Dunăre – Marea Neagră. 8 Bragadiru. Prizonierii lucrau in ferme. Erau folositi sezonier. 9 Brăila. Lagăr de concentrare pentru rude ai celor care fugeau din tară. Bucuresti: 10 Ministerul de interne. Inchisoare, centru de tranzit si de interogatorii ale Securitătii. 11 Strada Uranus. Inchisoare si centru de tranzit. 12 Jilava. Cea mai mare inchisoare pentru detinuti politici, centru de distributie. Renumită pentru tratamentele rele. 13 Văcăresti. Inchisoare mare, cenru de distributie, de asemenea loc de detentie pentru detinutii politici cu pedepse mari. 14 Buftea Raioasa. Prizonieri care lucrau in fermele de stat. 15. Caracal. Lagăr de concentrare pentru fascisti si criminali de război. 16 Caransebes. Inchisoare si lagăr de concentrare. 17 Chirnogi. Prizonierii lucrau la orezăriile si fermele de pe malul Dunării. Detinutii lucrau sezonier si se intorceau la Galati pe durata iernii. 18 Ciurel. Lagăr pentru fascisti si criminali de război. 19 Cluj. Lagăr de tranzit. 20 Constanta. Detinuti politici si pentru ofense economice, cu condamnări mici. 21 Craiova. Inchisoare de tranzit, pentr cei cu infractiuni economice, recunoscută pentru tratamentele rele. 22 Deva. Detinutii lucrau la calea ferată dintre Deva si Brad. 23 Doicesti. Detinutii lucrau la centrala hidroelectrică Doicesti, proiect realizat in august 1952, 24 Domnesti Ilfov. Detinutii lucrau in ferme. 25 Dorohoi. Detinutii lucrau la drumuri. 26 Dumbrăveni. Fără detalii. 27 Florica. Detinutii erau refugiati greci. Lucrau la canalul de irigatii. Lagărul s-a inchis aparent in octombrie 1954. 28 Focsani. Detinutii lucrau in ferme. 29 Galata. Fără detalii. 30 Galati. Inchisoare majoră pentru detinuti politici si entru de distributie pentru proiecte in agricultură. 31 Ghencea. Cel mai important centru de distributie, inchis in august 1953. 32 Gherla. Detinutii erau mosieri, studenti si prizonieri politici, angajati in lucrări publice. 33 Huedin. Lagăr de muncă fortată. 34 Hunedoara. Detintii lucrau la calea ferată. 35 Husi. Laăr de tranzit, raportat pentru deportatii in URSS. 36 ialomita. Detinutii lucrau la proiectul Bucuresti – Dambovita – Canalul Dunăre. 37 Iasi. Inchisoare de tranz

Scopul principal nu a fost cel economic,

Omorarea si siluirea constiintei civice ce mai ramasese in unii dintre romani, a fost dezideratul principal. Marturii sunt destule, balbaitul de Cristoiu, care citeste prin arhive, poate depune marturie. Analfabetii ce conduceau Romania(NB...ca si cei de azi!!!!) habar nu aveau ce inseamna economie, cai de comunicatie etc.
Ceausescu , pana si puietii ce-i planta la temelia ctitoriilor sale fara folos economic, erau cu radacina in sus:))Canalul Dunare Marea Neagra a fost construit la indemnul lui Stalin, care-l sfatuia pe Dej cum sa scape de intelectualii si progresistii neamului. El a devenit in zilele noastre important , din greseala...Daca Romania nu scapa de comunism, acolo ar fi fost o balta de unde s-ar fi facut irigatii . Asta in cel mai bun caz.

Zāu?

Dar hidrocentralele, cāile ferate electrificate, santierele navale Galati, Constanta, Mangalia, Transfāgārāsanul, combinatele de aluminiu Slatina, oteluri speciale Targoviste, rulmenti, a doua cea mai mare rafinārie din Europa la Midia, astea cine le-a fācut, regele, Coposu, Bibescu vodā, progresistii tāi? Le-a fācut poporul roman, muncitorii, pālmasii nu smecherii.

Bai tovarășele uitate la restul Europei și

o sa te minunezi ce au fact ăștia in timp ce noi mancam șnițele din paine.

Ispase facatura cumunista

Te-as trimite maine in Siberia sa contribui tu personal la vreo mare realizare, vezi ca pensiilea alea pe care le primiti nu vin din banii de la canal, ai trait bine cand te stergeai cu Scanteia la k.u.r?

Personalităti care au fost incarcerate la Canal

La Capul Midia a fost inchis timp de doi ani, intre 1950 si 1952, Corneliu Coposu care a povestit după '90 despre conditiile oribile in care a fost inchis. Cicerone Ionitoiu, militant anti-comunist, membru PNŢ din anul 1943 si lider al tineretului tărănist din Oltenia, pe care a fost delegat să il organizeze in iunie 1945, a trecut si el prin lagărul de la Capul Midia. La fel si preotul Matei Boilă, membru P.N.Ţ. din 1945 si activist al Miscării studentilor anticomunisti. A fost arestat in 1947 timp de cateva săptămani, după care a trăit ascuns vreme de doi ani. La 14 decembrie 1952 a fost arestat din nou si trimis la Capul Midia, pentru o condamnare de un an si trei luni.

 

securistii si comunistii notorii daca nu iesea ilici cu ciurda

comunista trebuiau trimisi la canal....acum nu maia veam parte de PM analfabet si nulitati in guvern.De asemenea de penali si nesimtiti ! Un Tepes pentru toate aceste nevertebrate !

De ce a fost construit Canalul...

Canalul, construit sub stapanirea lui Ceausescu, a fost cerut de vest-europeni in cadrul proiectului Rin-Main-Dunare-Marea Neagra care trebuia sa lege Marea Baltica de Marea Neagra. Acest canal mai avea si un rol strategic - linie de aparare in fata unei agresiuni sovietice si asigurarea unei cai de comunicatie in cazul unei ocupari a gurilor Dunarii. Sa va aduc aminte de vasul Rostock ?

 

Am trait acei ani

Sunt nascut in 60...realizez complet ceea ce spun. Lumea era trimisa cu japca la Canal: de la sefii de santier, arhitecti, sefi de proiect, ingineri, maistri pana la ultimul carator cu roaba toti erau trimisi FORTAT. Asta sa fie clar. Aici fac distinctie de detinuti care erau oricum aproape de statia terminus a vietii.
Mai erau cativa exaltati, brigadieri cu creierii spalati, care mai mult incurcau decat munceau. Am avut cunostinte care au lucrat cate 6 luni sau 1 an acolo. Era iadul pe pamant.Nimic inaltator, nimic material sau macar cat de cat izbavitor de pacate... Doar sclavagism curat si oprimare prin munca, lipsuri si alcoolism.
Ceausescu gandea sa transporte pe acest canal, apa pt. irigatie si cateva slepuri cu trafic de 20/mil t/an. Pe Rin circula nave ce transporta aproape 800 mil. t/an. aici suntem cu realitatile.

Vezi cā ti-au cāzut dintii

Pe afarā nu aveti asistentā medicalā gratuitā. Limbā de sarpe trādātor. Nu esti de-al nostru, nouā ne place munca mai mult decat vouā banul.

 
 

Nu ai cum sa intelegi!

Esti "reusita" programului de faurire a "omului nou" dorit de Ceasca. Nu-ti enumar calitatile, cu siguranta ca ti le-au enumerat altii. Ca tine este peste jumatate din populatia Romaniei. Asta este foarte trist. De asta suntem fruntasi in toate.
Hai, ca te-ai prins, nu-i asa?!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor