Boagiu: Constructorii straini sa plece din tara, daca nu sunt seriosi

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 21:56
1896 citiri
Boagiu: Constructorii straini sa plece din tara, daca nu sunt seriosi

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, sambata, ca firmele de constructii din strainatate care lucreaza in Romania sunt libere sa paraseasca tara, daca nu dau dovada de seriozitate.

Prezenta in judetul Vaslui, Anca Boagiu a afirmat ca, in ceea ce priveste implementarea unor contracte, in prezent este "o debandada care trebuie oprita".

"Noi obligam toti constructorii, prin noile contracte, sa aiba grafice de executie cu sase termene intermediare. Nerespectarea unuia dintre ele atrage dupa sine o penalizare de 500.000 de euro, iar pentru fiecare zi de intarziere o suplimentare de 0,1% pe zi din valoarea contractului. In momentul in care se ajunge la o valoare de 15% din contract, atunci acesta se reziliaza. Stiu ca nu a placut acest lucru, nici rezilierile care au fost pana acum si nici penalitatile pe care le-am aplicat, de 40 de milioane de euro in ultimele zile pentru constructorii de drumuri si inca 24 de milioane de euro pentru firma care executa reabilitarea caii ferate de pe Valea Prahovei. Nu place nimanui, dar debandada din implementarea contractelor pe constructii de drumuri, cai ferate si cai navale in Romania trebuie sa se opreasca", a afirmat Anca Boagiu.

Ea a subliniat ca toti constructorii care nu sunt seriosi pot parasi oricand tara.

"Cine nu vrea sa munceasca in Romania, exista un aeroport cu un terminal nou, frumos, in forma de vioara. Ii insotim cu servicii de protocol, le asiguram si bilete la business class si ii rugam frumos sa plece in tarile de unde au venit, cu penalitatile aferente. Daca vin cu un pedigree care ii califica in momentul in care semneaza contractul cu noi, atunci sa il mentina si in Romania", a spus Boagiu.

Ministrul Transporturilor a efectuat sambata o vizita in judetul Vaslui, ocazie cu care a inspectat lucrarile de pe santierul de reabilitare a DN 24 Galati - Vaslui - Crasna, declarandu-se multumita de modul in care decurg lucrarile.

Autoritatea de management pentru Programul Operational Sectorial "Transport" si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA au semnat, anul trecut, contractul de finantare pentru proiectul "Reabilitare DN 24, limita de judet Galati - Vaslui - Crasna si DN 24B, Crasna - Albita", care are ca obiectiv reabilitarea a 94,718 km de drum national.

Proiectul are un buget total de 633.057.728 de lei, din care 370.639.510 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de la bugetul de stat.

Citeste si:
Senator PNL: „O spun foarte deschis. Noi suntem la mâna PSD în momentul de faţă”
Senator PNL: „O spun foarte deschis. Noi suntem la mâna PSD în momentul de faţă”
Senatorul PNL Virgil Guran a declarat duminică seara, într-o intervenție la Antena 3, că liberalii sunt în momentul de față la mâna PSD. „Eu am spus-o înainte de congres, o spun...
Anca Dragu spune că întâlnirea dintre Cioloş şi Ciucă nu va fi pentru negocieri. „Vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar”
Anca Dragu spune că întâlnirea dintre Cioloş şi Ciucă nu va fi pentru negocieri. „Vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a transmis duminică, 24 octombrie, că întâlnirea care va avea loc, luni, între liderul USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, nu va...
Sursa: AGERPRES