Trei kilometri de șosea terminați după 10 ani de la începerea lucrărilor. Ultimele pregătiri înainte de darea în folosință

Sambata, 06 Noiembrie 2021, ora 11:43
3568 citiri
Trei kilometri de șosea terminați după 10 ani de la începerea lucrărilor. Ultimele pregătiri înainte de darea în folosință
Proiectul pentru Centura Mihăilești a început în 2011 FOTO Facebook/Irinel Scrioșteanu

Centura de ocolire a Mihăileștiului este aproape de a fi dată în folosință, la 10 ani de la începerea lucrărilor. Proiectul a fost deblocat în toamna anului 2020, iar lucrările au fost reluate în martie 2021.

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat pe pagina sa de Facebook că pe șantier se fac ultimele pregătiri înainte de darea în folosință a centurii ocolitoare.

„Am fost din nou pe șantierul Centurii Mihăilești, înainte de darea în folosință, pentru că acum se execută ultimele lucrări. Se montează panourile fonoabsorbante în zonele locuite. Se amplasează parapetul median și se montează sistemul antiorbire. În perioada următoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală. Așa cum am discutat cu antreprenorul la întâlnirile anterioare, și această lucrare va fi finalizată înainte de termen, cu aproape 3 luni mai devreme”, a anunțat Scrioșteanu.

Secretarul de stat a arătat că proiectul a fost deblocat în septembrie 2020, iar lucrările pe noul contract de execuție au început în 1 martie 2021.

𝗔𝘃𝗮𝗻𝘁𝗮𝗷𝗲𝗹𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶

  • reducerea timpului de călătorie pe varianta de ocolire a orașului Mihăilești și creșterea vitezei medii de deplasare de la 24,3 km/h la 85 km/h
  • îmbunătățirea siguranței traficului și reducerea numărului de accidente pe această rută
  • devierea traficului greu și de tranzit în afara orașului
  • reducerea poluării aerului în zona localității urbane, prin creșterea fluenței atât a traficului de tranzit, deviat pe varianta de ocolire, cât și a traficului rămas în zona urbană
  • reducerea poluării sonore în zona localității urbane, prin devierea traficului greu pe o rută ocolitoare și prin creșterea fluenței traficului rămas în zona urbană.

Potrivit Hotnews, Varianta de Ocolire Mihăilești (Giurgiu - pe DN6, în apropiere de București), un drum cu câte două benzi pe sens, are aproximativ 3,2 km, iar Compania de Drumuri se chinuie să-l facă încă din 2011.

În 2011 CNADNR a demarat proiectul, iar licitaţia a fost câştigată de spaniolii de la Contrat Ingineria Y Obras. Spaniolii au abandonat în doar câteva luni proiectul, înainte de a începe lucrările.

Ulterior, abia în 2016 Compania de Drumuri a reușit să contracteze lucrarea cu alți spanioli - Copisa Constructora Pirenaica SA.

Nici această dată nu a fost cu noroc, iar lucrarea care trebuia să dureze un an s-a împotmolit, iar spaniolii au reușit în 2 ani să execute doar un sfert din ce aveau de facut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Centura Mihailesti, #sosea intarziata, #sosea 2011 , #infrastructura