Ziare.com

Boc se lauda ca modernizeaza 10.000 de km de drum, platiti din 2013

de Alexandra Sandru
Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 11:51

   

Boc se lauda ca modernizeaza 10.000 de km de drum, platiti din 2013
Guvernul a aprobat, in sedinta de luni, proiectul care prevede modernizarea si reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si de interes local, premierul Emil Boc exprimandu-si dorinta ca si romanii sa poata circula pe asfalt, ca in orice tara europeana.

"Am aprobat prin Ordonanta de Urgenta derularea unor proiecte importante in materia dezvoltariiu infrastructurii. Primul este proiectul de modernizare si reabilitare a 10.000 de kilometri de drum judetean si de interes local, un program aprobat prin memorandum inca de anul trecut, un proiect extrem de important pentru ceea ce inseamna modernizarea spatiului local romanesc", a spus Boc, la finalul sedintei.

"Astfel, romanii vor beneficia inclusiv in spatiul rural de drumuri asfaltate, decente, cum e normal pentru o tara europeana", a adaugat premierul.

Totodata, primariile care au demarat proiecte pentru care au platit studiul de fezabilitate vor primi finantare de la bugetul de stat.

"Finantarea de la bugetul de stat a proiectelor ramase restante pe masura 322 de modernizare a spatiului rural romanesc - drumuri, canalizare, obiectiuve siociale. Am luat decizia de a continua finantarea acestora de la bugetul de stat, e vorba de cel putin 800 de proiecte ramase restante pe masura 322", a adaugat Boc.

De asemenea, 1.500 de localitati vor beneficia de statii noi de epurare a apelor uzate, de alimentare cu apa si de canalizare.

Guvernul urmator pus in fata faptului implinit - are de platit 4 miliarde de euro

Toate aceste programe sunt gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin componenta Infrastructura in domeniul dezvoltarii regionale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com, iar suma totala pentru cele trei subprograme - programul de modernizare a satului romanesc, programul de reabilitare si modernizare a 10.000 de kilometri si realizarea sistemului de canalizare si epurare a apelor uzate - se ridica la 4 miliarde de euro.

De remarcat insa este faptul ca plata va fi facuta abia dupa doi ani, din 2013, dupa alegerile parlamentare in urma carora ar putea veni alt Guvern in fruntea tarii.

"Finantarea se asigura din sume alocate anual, insa in primii 2 ani aceasta se va face de catre executanti, urmand ca din anul 2013 ministerul sa inceapa sa achite contravalaorea lucrarilor pe masura ce ele sunt finalizate", a explicat, dupa sedinta de Guvern, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1281 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

degeaba -

pana nu avem autostrade care sa preia tonajul mare, aceste remanieri de drumuri inseamna bani aruncati pe fereastra! As prefera ca in schimbul a 10,000km de drum rural sa construiasca 500 de autostrada!

 

de acum inainte doar o sa rad, nu mai comentez nmk

:)))))))))))))))))))))

 

Se vor realiza dar numai pe hartie !

Se apropie alegerile peste 2 ani si e nevoie de bani. Macar daca s-ar realiza real un sfert din ce si-au propus ar fi OK, dar nici o sansa.

 

Hai ca e buna asta, dom'le!

:))))))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor