VIDEO Cum evolueaza lucrarile la podul peste Dunare de la Braila: turnurile de pe cele doua maluri se inalta spectaculos

Marti, 09 Martie 2021, ora 11:36
6572 citiri
VIDEO Cum evolueaza lucrarile la podul peste Dunare de la Braila: turnurile de pe cele doua maluri se inalta spectaculos
Lucrari la podul de la Braila FOTO Facebook CNAIR

Compania de Drumuri a prezentat stadiul lucrarilor la podul de peste Dunare de la Braila, unde constructorul armeaza tronsoanele finale ale pilonilor celor doua turnuri.

Pe malul de la Braila s-a finalizat betonarea placii de acoperire aferenta blocului de ancoraj si se armeaza elevatia blocului. La turn se armeaza tronsonul final al pilonului si se monteaza piese semi-inglobate pentru sustinerea esafodajului metalic.

Pe malul de la Jijila se lucreaza la armarea camerei de ancorare, se betoneaza cu umplutura in zona camerelor de ancoraj si se monteaza cadrul ghidaj cabluri nord si sud.

La turnul Jijila s-au inceput operatiunile de ridicare a grinzii inferioare. Constructorul lucreaza la armarea tronsonului final al elevatiei pilonului.

Constructia podului de la Braila

Podul suspendat de la Braila are o lungime totala de 1,97 kilometri, iar deschiderea centrala este de 1,12 kilometri. Cele doua turnuri, cate unul pe fiecare mal, vor avea o inaltime de 192,64 metri, devenind, astfel, cele mai inalte constructii din Romania.

Lucrarile realizate de asociatia de constructori formata din italienii de la Astaldi si japonezii de la IHI Infrastructure System ar trebui sa fie gata in decembrie 2022.

Proiectul prevede si constructia a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul si are doua sectiuni: drumul principal Braila - Jijila, cu 19 kilometri si drumul de legatura cu DN22 Smardan - Macin, care are 4,3 kilometri. Proiectul valoreaza 1,99 miliarde de lei, fara TVA, fiind cel mai scump proiect de infrastructura din Romania.

Drumurile de legatura

Ordinul de incepere a lucrarilor s-a emis doar pentru o sectiune din cele cinci, adica pe sectiunea a doua, pe podul suspendat. In septembrie 2020 s-a emis hotararea de guvern pentru expropieri suplimentare, iar in noiembrie s-a emis decizia de expropiere si s-au aprobat proiectele tehnice de executie aferente relocarilor liniilor electrice si telecomunicatiilor.

Drumurile care fac legatura cu podul suspendat peste Dunare, fara de care acesta nu ar fi fost functional, ar putea fi construite pana la finalul anului 2022.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat joi, 4 martie, ca a fost emisa autorizatia de construire pentru primii sapte kilometri din caile de legatura cu Podul de Braila, fara de care acesta nu ar putea fi dat in trafic.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#pod Braila Dunare, #lucrari, #video, #Braila , #infrastructura