Ziare.com

Comisar european: Podul Calafat-Vidin, printre cele mai importante proiecte ale Europei

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 22:54

   

Comisar european: Podul Calafat-Vidin, printre cele mai importante proiecte ale Europei
Comisarul european pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn, a declarat sambata, la Calafat, ca podul peste Dunare care leaga Romania de Bulgaria pe la Calafat-Vidin este unul dintre cele mai importante din Europa si trebuie finalizat pana la sfarsitul anului 2012.

Potrivit comisarului european Johannes Hahn, aceasta investitie reprezinta nu doar un simbol care leaga doua popoare ale Uniunii Europene, ci si un real suport pentru activitatile de comert.

"Vizitez acest pod pentru ca este un simbol, intrucat leaga doua popoare ale Uniunii Europene. Am muncit multi ani pentru a ajunge la acest nivel al proiectului. A durat ceva timp pana a fost implementat, dar pana la finalul anului va fi probabil verificat, inclusiv partea de infrastructura va fi gata, astfel incat podul Calafat-Vidin sa poata fi folosit.

Acest pod contribuie nu doar la o mai buna cooperare intre cele doua tari, ci in toata aceasta zona a Europei, pentru ca pe o distanta de 650 km exista un singur pod, iar acum mai avem inca unul si sa speram ca in timp vom avea mult mai multe poduri, intrucat este nevoie de o legatura mai buna intre cele doua natiuni, pentru a deveni un real suport pentru activitatile de comert si pentru a facilita legaturile dintre oameni", a spus comisarul european pentru dezvoltare regionala.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Vizita in Romania a comisarului european pentru politica regionala, Johannes Hahn, face parte dintr-un turneu care cuprinde mai multe state riverane Dunarii, avand ca scop consultari cu ministrii responsabili cu implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii si pentru a vizita unele obiective de interes, care se constituie in proiecte fanion pentru regiunea Dunarii.

Inaltul oficial european a fost insotit in vizita la podul de la Calafat, printre altii, de ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ministrul de Interne, Ioan Rus, ministrul Culturii, Puiu Hasotti, chestorul-sef de politie Marian Tutilescu, seful departamentului Schengen din MAI, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Valentin Preda, prefectul judetului Dolj, Elena Costea, presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Oficialul european a participat sambata si la un exercitiu bilateral romano-bulgar de management al crizelor Calafat-Vidin. Exercitiul s-a desfasurat in contextul cooperarii transfrontaliere din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), avand drept scop evaluarea cooperarii dintre cele doua tari in vederea gestionarii unor potentiale situatii de criza, care impun o interventie comuna a structurilor de specialitate apartinand ministerelor de interne din Romania si Bulgaria.

Pentru desfasurarea acestui exercitiu, sambata, intre orele 12:00 si 18:00, circulatia pe Dunare din portul Calafat in portul Vidin a fost intrerupta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2078 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De unde-o fi scos 650 Km? Da' Portile de Fier, Smederevo, Beograd,

la cat sunt? Sau afirmatia-i făcută numai ca să nu iesim si noi in Europa prin fosta Jugoslavie? Că, de fapt, podu' ăsta n-are absolut nicio altă importantă, fiind in afara sistemului rutier European si paralel cu Autostrada Beograd-Nis, care leagă si ea Grecia de Europa.

 

Probabil.

Probabil ca (sic) comisarul a fost adus la Calafat ca "orbetii" fara a se uita pe o harta si fara a sti prea bine cam pe unde se afla.

Serbia inca nu este disciplinata .

Si daca va fi sa intre Serbia in UE , Romania si Bulgaria -- dar mai ales Bulgaria ! se vor usca de foame .
Sarbii sunt mult mai corecti si muncitori , mai seriosi .
Interesul este sa se dea sanse .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor