Comisar european: Podul Calafat-Vidin, printre cele mai importante proiecte ale Europei

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 22:54
2336 citiri
Comisar european: Podul Calafat-Vidin, printre cele mai importante proiecte ale Europei

Comisarul european pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn, a declarat sambata, la Calafat, ca podul peste Dunare care leaga Romania de Bulgaria pe la Calafat-Vidin este unul dintre cele mai importante din Europa si trebuie finalizat pana la sfarsitul anului 2012.

Potrivit comisarului european Johannes Hahn, aceasta investitie reprezinta nu doar un simbol care leaga doua popoare ale Uniunii Europene, ci si un real suport pentru activitatile de comert.

"Vizitez acest pod pentru ca este un simbol, intrucat leaga doua popoare ale Uniunii Europene. Am muncit multi ani pentru a ajunge la acest nivel al proiectului. A durat ceva timp pana a fost implementat, dar pana la finalul anului va fi probabil verificat, inclusiv partea de infrastructura va fi gata, astfel incat podul Calafat-Vidin sa poata fi folosit.

Acest pod contribuie nu doar la o mai buna cooperare intre cele doua tari, ci in toata aceasta zona a Europei, pentru ca pe o distanta de 650 km exista un singur pod, iar acum mai avem inca unul si sa speram ca in timp vom avea mult mai multe poduri, intrucat este nevoie de o legatura mai buna intre cele doua natiuni, pentru a deveni un real suport pentru activitatile de comert si pentru a facilita legaturile dintre oameni", a spus comisarul european pentru dezvoltare regionala.

Vizita in Romania a comisarului european pentru politica regionala, Johannes Hahn, face parte dintr-un turneu care cuprinde mai multe state riverane Dunarii, avand ca scop consultari cu ministrii responsabili cu implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii si pentru a vizita unele obiective de interes, care se constituie in proiecte fanion pentru regiunea Dunarii.

Inaltul oficial european a fost insotit in vizita la podul de la Calafat, printre altii, de ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ministrul de Interne, Ioan Rus, ministrul Culturii, Puiu Hasotti, chestorul-sef de politie Marian Tutilescu, seful departamentului Schengen din MAI, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Valentin Preda, prefectul judetului Dolj, Elena Costea, presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Oficialul european a participat sambata si la un exercitiu bilateral romano-bulgar de management al crizelor Calafat-Vidin. Exercitiul s-a desfasurat in contextul cooperarii transfrontaliere din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), avand drept scop evaluarea cooperarii dintre cele doua tari in vederea gestionarii unor potentiale situatii de criza, care impun o interventie comuna a structurilor de specialitate apartinand ministerelor de interne din Romania si Bulgaria.

Pentru desfasurarea acestui exercitiu, sambata, intre orele 12:00 si 18:00, circulatia pe Dunare din portul Calafat in portul Vidin a fost intrerupta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#comisar Hahn pod Vidin, #comisar Hahn pod Calafat , #infrastructura