Constructia autostrazii Sibiu-Pitesti nu va incepe mai devreme de 2020. Iata de ce

Marti, 08 Ianuarie 2019, ora 08:10
19190 citiri
Constructia autostrazii Sibiu-Pitesti nu va incepe mai devreme de 2020. Iata de ce
Foto: Arhiva Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

Desi se straduieste deja de mai bine de un deceniu sa inceapa lucrul la Autostrada Sibiu-Pitesti, statul n-are sanse sa o faca nici in anul care tocmai a inceput.

Studiul de fezabilitate pentru soseaua lunga de 122 de kilometri este gata inca din anul 2008. Din pacate, insa, in ultimul deceniu, oamenii politici au avut mereu idei diferite cu privire la traseul pe care ar trebui sa il urmeze autostrada. In consecinta, desi a fost redesenata, soseaua a ramas, an dupa an, doar in stadiul de proiect.

Evident, autoritatile europene au privit dezaprobator faptul ca Romania a tot amanat nejustificat constructia soselei. La urma urmei, aceasta face parte din Coridorul IV Pan European, pe care ar trebui sa se poata ajunge de la Dresda tocmai pana la Istanbul.

Or, e lesne de inteles ca e in interesul Romaniei sa aiba o asemenea sosea, mai ales ca ea se va realiza cu bani europeni...

Ca sa fie mai usor de construit, cei 122 de kilometri ai soselei au fost impartiti in 5 loturi. Mai exact, drumul care trece prin judetele Sibiu, Valcea si Arges a fost impartit astfel: lotul 1 (Sibiu-Boita), lotul 2 (Boita-Cornetu), lotul 3 (Cornetu-Tigveni), lotul 4 (Tigveni-Curtea de Arges) si lotul 5 (Curtea de Arges-Pitesti).

In cele din urma, Compania de Drumuri a scos la licitatie lotul 1 si lotul 5 al autostrazii, dar n-a finalizat evaluarile si n-a anuntat castigatorii. Motivul: legislatia europeana prevede ca, inainte de atribuirea lucrarilor pentru autostrada, proiectul trebuie sa primeasca un acord de mediu. Iar Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) a eliberat acest acord abia in ultimele zile din 2018.

O adevarata opera inginereasca

In acest document se arata ca soseaua ar urma sa fie o adevarata opera inginereasca, 71 de poduri, 58 de viaducte, 10 pasaje, 9 tuneluri si 8 noduri rutiere. De-a lungul intregii sosele urmeaza sa se monteze garduri inalte de 3 metri, care sa nu permita accesul pe carosabil al animalelor mari, cum ar fi ursii.

De asemenea, pe anumite portiuni, de o parte si de alta a autostrazii, se vor ridica garduri de 60 de centimetri care sa impiedice reptilele si broastele sa ajunga pe sosea.

In acelasi document sunt mentionate si 51 de zone in care terenul s-ar putea tasa si ar putea aluneca, in cazul in care constructorii nu vor face lucrari de consolidare.

Mai multe detalii tehnice privind conditiile in care ar urma sa se construiasca autostrada puteti afla din textul acordului de mediu:

Din pacate, insa, mai e mult pana sa se lucreze in zona.

Potrivit purtatorului de cuvant al Companiei de Drumuri, Alin Serbanescu, lucrarile vor incepe, cel mai devreme, in 2020.

"Daca vom semna contracte in acest an pentru loturile 1 si 5 si nu vor exista contestatii, am putea intra in faza de proiectare si anul viitor in faza de executie. Pe lotul 2, 3 si 4, daca reusi sa semnam contracte in acest an si daca nici aici nu vor exista contestatii, in 2020 s-ar face proiectarea, iar in 2021 s-ar putea incepe lucrul efectiv.

Oricum, proiectarea trebuie facuta cu mare atentie, ca sa nu ne trezim, ulterior, ca avem probleme in faza de executie.

Pentru loturile 1,4 si 5, documentatia e in regula, se va lucra pe baza studiului revizuit din 2008. Pentru loturile 2 si 3, se va lucra cu studiul si cu harti geologice. De asemenea, am comandat o serie de studii geologice pentru aceste portiuni", a precizat Alin Serbanescu.

Ramane de vazut daca, intr-adevar, macar de aceasta data statul va reusi sa respecte termenele si sa se apuce, in cele din urma, de treaba.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Autostrada Sibiu Pitesti acord mediu, #deblocare constructie Sibiu Pitesti, #Sibiu Pitesti autostrada constructie , #infrastructura