Constructia celor doua noi poduri peste Dunare va incepe pana in 2017

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 21:54
3482 citiri
Constructia celor doua noi poduri peste Dunare va incepe pana in 2017
Foto: BGNES

Constructia celor doua noi poduri peste Dunare, Silistra - Calarasi si Nikopol - Turnu Magurele, va incepe pana in 2017, a anuntat vineri ministrul bulgar al Transporturilor, Nikolina Angelkova.

Angelkova a explicat vineri ca termenele limita au fost incluse in memorandumul romano-bulgar privind constructia a doua noi poduri peste Dunare. In cazul adoptarii deciziei de a se construi doar un pod rutier, aceasta va fi implementata in 2019, a afirmat ministrul bulgar al Transporturilor, transmite Novinite.

Bulgaria si Romania vor construi doua noi poduri pe Dunare

Autoritatile de la Sofia lucreaza la formularele pentru finantarea constructiei, conform programului de cooperare transfrontaliera dintre Bulgaria si Romania pentru perioada 2014-2020.

Demersurile pentru inceperea lucrarilor la cele doua noi poduri peste Dunare vor fi finalizate in urmatorii doi ani si sunt examinate oportunitatile de creare a unor parteneriate public-privat.

In prezent, exista doua poduri peste Dunare care leaga Bulgaria de Romania. Podul Ruse - Giurgiu, lansat in 1954, si podul Vidin - Calafat, inaugurat in 2013.

Podul de la Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ 2 kilometri, 4 benzi rutiere (doua pe fiecare sens), o linie simpla de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti. De la darea sa in folosinta, podul a fost traversat de 650.000 de vehicule.

Valoarea investitiei pentru podul mixt Calafat-Vidin, in cazul Romaniei, a fost de 27.538.471,88 euro, sursa de finantare fiind asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile (75%) si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat (25%).

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#pod Dunare Bulgaria, #constructie pod Dunare , #infrastructura