Constructorii si-au pus sperantele in infrastructura si in sistemele de irigatii

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 20:01
1754 citiri
Constructorii si-au pus sperantele in infrastructura si in sistemele de irigatii

Programele de infrastructura cu fonduri europene si investitiile in agricultura, in special in proiectele de irigatii, ar putea ajuta piata constructiilor, care ar putea sa scada in acest an sub nivelul din 2011, a declarat, duminica, Liviu Neagu, general manager Bergerat Monnoyeur Romania & Moldova, unul din principalii jucatori pe piata utilajelor pentru constructii din Romania.

"In momentul de fata, estimarile sunt ca piata contructiilor ar putea sa scada un pic sub nivelul din 2011, daca vorbim pur si simplu de constructori. S-au dezvoltat proiectele care au beneficiat de subventiile europene, gen Coridorul 4, proiectele care au fost pe partea de tratare a deseurilor, elemente care au adus vigoare in anumite zone si pentru anumiti constructori.

Din punct de vedere al constructiilor rezidentiale, afecteaza mai putin activitatea noastra ca si furnizor de utilaje, distribuitor, dar si acolo este o usoara revigorare in anumite zone, mai ales in zonele cu potential economic deosebit. Din pacate alte investitii mari, majore, nu au fost facute. Sunt unele pe hartie, dar sunt intr-un stadiu atat de incipient incat ne temem sa vorbim de ele ca vor fi deschise anul viitor", a spus reprezentantul Bergerat Monnoyeur .

Acesta a subliniat ca piata ar putea fi ajutata de proiectele de infrastructura cu fonduri europene, mai ales ca absorbtia fondurilor in domeniu este sub asteptari.

O alta oportunitate pentru constructori si furnizori de utilaje o reprezinta agricultura, acolo unde se preconizeaza investitii masive mai ales in zona dezvoltarii sistemelor de irigatii, potrivit directorului Bergerat Monnoyeur.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anuntat recent ca principala sa prioritate pentru urmatorii ani o reprezinta un program de reabilitare a sistemului de irigatii, in valoare de un miliard de euro, care vizeaza sistemul aferent unei suprafete de 800.000 de hectare.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: AGERPRES
Comentarii