Constructorii si-au pus sperantele in infrastructura si in sistemele de irigatii

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 20:01
1901 citiri
Constructorii si-au pus sperantele in infrastructura si in sistemele de irigatii

Programele de infrastructura cu fonduri europene si investitiile in agricultura, in special in proiectele de irigatii, ar putea ajuta piata constructiilor, care ar putea sa scada in acest an sub nivelul din 2011, a declarat, duminica, Liviu Neagu, general manager Bergerat Monnoyeur Romania & Moldova, unul din principalii jucatori pe piata utilajelor pentru constructii din Romania.

"In momentul de fata, estimarile sunt ca piata contructiilor ar putea sa scada un pic sub nivelul din 2011, daca vorbim pur si simplu de constructori. S-au dezvoltat proiectele care au beneficiat de subventiile europene, gen Coridorul 4, proiectele care au fost pe partea de tratare a deseurilor, elemente care au adus vigoare in anumite zone si pentru anumiti constructori.

Din punct de vedere al constructiilor rezidentiale, afecteaza mai putin activitatea noastra ca si furnizor de utilaje, distribuitor, dar si acolo este o usoara revigorare in anumite zone, mai ales in zonele cu potential economic deosebit. Din pacate alte investitii mari, majore, nu au fost facute. Sunt unele pe hartie, dar sunt intr-un stadiu atat de incipient incat ne temem sa vorbim de ele ca vor fi deschise anul viitor", a spus reprezentantul Bergerat Monnoyeur .

Acesta a subliniat ca piata ar putea fi ajutata de proiectele de infrastructura cu fonduri europene, mai ales ca absorbtia fondurilor in domeniu este sub asteptari.

O alta oportunitate pentru constructori si furnizori de utilaje o reprezinta agricultura, acolo unde se preconizeaza investitii masive mai ales in zona dezvoltarii sistemelor de irigatii, potrivit directorului Bergerat Monnoyeur.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anuntat recent ca principala sa prioritate pentru urmatorii ani o reprezinta un program de reabilitare a sistemului de irigatii, in valoare de un miliard de euro, care vizeaza sistemul aferent unei suprafete de 800.000 de hectare.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#constructori infrastructura irigatii, #constructii Romania , #infrastructura
Comentarii