Cum merg lucrarile la Lotul 4 al Autostrazii Lugoj Deva si cand ar putea fi acesta inaugurat

Miercuri, 01 Mai 2019, ora 16:34
24027 citiri
Cum merg lucrarile la Lotul 4 al Autostrazii Lugoj Deva si cand ar putea fi acesta inaugurat

In imagini suprinse chiar inainte de Paste se vede cum societatea UMB face eforturi sustinute pentru a reusi sa rezolve problemele aparute pe santierului Lotului 4 al Autostrazii Lugoj - Deva, intarziat deja cu aproape 3 ani. Daca eforturile vor da roade, cei 22 de kilometri de sosea de mare viteza dintre Soimus si Ilia ar putea fi inaugurati, in sfarsit, in acest an.

Ziarul Unirea a realizat o filmare in care se vede cum angajatii UMB (firma de constructii fondata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu) lucreaza pe lotul 4 al de Autostrazii Lugoj-Deva, in zona Soimus. Acolo au avut loc, in ultimii ani, mai multe alunecari de teren, care au intarziat finalizarea lotului de autostrada (ce trebuia terminat inca din 2016).

De ce s-au produs mai multe alunecari de teren la Soimus? Asociatia Pro Infrastructura sustine ca zona ar fi una cu caracteristici geologice diferite fata de restul sanierului si care a fost abordata gresit, din graba.

Problemele legate de sol n-au fost, insa, singurele care au tinut lucrarile pe loc. Spre exemplu, la finele anului trecut, deputatul USR Catalin Drula declara ca, de fapt, Compania de Drumuri invoca alunecari de teren fictive pentru a justifica tergiversarea lucrarilor.

Tot la acel moment, purtatorul de cuvant al Companiei de Drumuri, Alin Serbanescu, explica pentru Ziare.com ca alunecarile de teren sunt inerente si ca ele se vor rezolva, pe parcurs.

"Pe lotul 4 vorbim despre alunecari de suprafata. Ganditi-va la un castel ridicat pe plaja de pe suprafata caruia luneca nisipul. Cam asa e si aici. Pana se vor umple zidurile de sprijin si se va echilibra versantul, astfel de probleme mai pot aparea, cauzate fiind de ploi si vibratiile de la utilaje.

Tocmai de aceea, constructorul are instalate plase de sustinere, care sa impiedice ca alunecarile de acest gen sa devina o problema reala", a declarat anterior Alin Serbanescu.

Una peste alta, la acest moment, exista posibilitatea ca Lotul 4 al Autostrazii Lugoj Deva sa fie finalizat si inaugurat in 2019. La fel s-ar putea intampla si cu Lotul 3, la care lucreaza societatea Comsa si care este gata in proportie de peste 90%. Acest lot e lung de 21 de kilometri si leaga Ilia de Holdea.

De fapt, potrivit directorul Companiei de Drumuri, Narcis Neaga, loturile 3 si 4 ale Autostrazii Lugoj-Deva sunt gata inca de anul trecut. Cum asa? Ei bine, cand Viorica Dancila l-a amenintat ca isi va pierde functia daca nu deschide, in 2018, 100 de kilometri de autostrada, Neaga a gasit o solutie de compromis. Mai exact, a spus ca de fapt ar terminat de construit cei 100 de kilometri, dar ca din motive obiective - cum ar fi alunecarea de teren de la Soimus- nu s-a mai ajuns la receptie pe Autostada Lugoj-Deva. E clar acum ca lucrurile nu stateau chiar asa...

In acest an, provocarea lui Narcis Neaga este alta. Mai exact chiar daca va inaugura Loturile 3 si 4 ale Autostrazii Lugoj-Deva (insumand circa 44 de kilometri) si segmentul de Iernut-Chetani al A3 (de 17,9 kilometri) tot va trebui sa gaseasca o motiv pentru care nu va reusi sa dea in folosinta 180 de kilometri de autostrada, asumati de guvernarea PSD-ALDE...

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
În plină criză politică, președintele Klaus Iohannis pleacă la New York
În plină criză politică, președintele Klaus Iohannis pleacă la New York
Președintele Klaus Iohannis va pleca săptămâna viitoare în SUA pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, susțin surse politice pentru ziare.com. Dezbaterile din cadrul celei de-a 76...
Sursa: Ziare.com