Directorul CFR SA si-a dat demisia

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 17:19
4515 citiri
Directorul CFR SA si-a dat demisia

Directorul privat al CFR SA, Dimitris Sophocleous, si-a dat demisia din functie, dupa ce planul de administrare propus de Consiliul de Administratie al CFR SA a fost respins de Ministerul Transporturilor, ceea ce duce la incetarea mandatului administratorilor.

Sophocleous fusese numit pe acest post in luna ianuarie 2013, in cadrul programului de aducere a unor manageri privati la companiile de stat, cerut de Fondul Monetar International. Acesta avea un salariu de 11.800 de euro.

Insa, la putin timp dupa numirea sa in functie, au aparut si criticile, fiind probleme in plata restantelor si a facturilor la electricitate, de exemplu.

Saptamana trecuta, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a trimis Corpul de control pentru verificarea activitatii CFR SA incepand cu data de 1 ianuarie 2013.

Vineri, oficialii CFR au declarat ca sprijina o eventuala prelungire a controlului pentru perioada dinainte de inceputul acestui an, astfel incat sa fie identificati responsabilii pentru suspendarea licitatiei de evaluare a activelor din toata tara, "ceea ce a provocat prejudicii importante companiei, prin cresterea impactului taxelor locale".

Membrii noului Consiuliu de Administratie

"Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a CNCF CFR SA, a respins, in unanimitate, in cadrul sedintei de astazi 15 aprilie 2013, Planul de Administrare revizuit al Consiliului de Administratie (CA) al companiei.

Conform prevederilor OUG nr 109/2011, art. 30, alin. 3 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, AGA a numit un nou Consiliu de Administratie, din lista persoanelor propuse de consultantul angajat de Ministerul Transpoorturilor (SC PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, D&B David si Baias S.C.A. si George Butunoiu Group SRL), mandatul membrilor celui precedent incetand de drept", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Noul Consiuliu de Administratie este format din urmatorii membri, alesi la recomandarea consultantului: Sorin Mindrutescu - CEO Oracle Romania, de trei ori a fost ales presedinte al American Chamber of Commerce in Romania (AmCham); Peter Weiss - ex Country CEO Bancpost, fost presedinte al ABN Amro Romania (RBS Romania); Peter Raimund Kubinschi; Enache Jiru; George Micu.

Ca urmare a demisiei domnului Dimitris Sophocleous, competenta de numire a directorului general revine noului CA, se mai mentioneaza in comunicat.

La inceputul lunii aprilie, CFR a anuntat o crestere a profitului contabil pentru primele trei luni din an cu 120 de milioane de lei, comparativ cu perioada similara din 2012.

Potrivit datelor financiare, compania ar urma sa treaca, in mod real, pe profit in primul semestru din 2016, au mai spus oficialii CFR SA.

La sfarsitul anului trecut, CFR avea o pierdere de 600 de milioane de lei, in timp ce, la nivel contabil, profitul era de 1 miliard de lei.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#demisie director CFR SA, #pierderi CFR SA , #infrastructura