Dupa 2 ani de contestatii, contractul de 92 de milioane de lei pentru pasajul de la Domnesti a fost castigat de aceleasi firme

Marti, 28 Februarie 2017, ora 22:49
5164 citiri
Dupa 2 ani de contestatii, contractul de 92 de milioane de lei pentru pasajul de la Domnesti a fost castigat de aceleasi firme
Foto: Arhiva Ziare.com

Pasajul rutier Domnesti, cu o valoare de 91,552 lei, fara TVA, va fi proiectat si executat de asocierea firmelor Straco Grup-Comnord-Specialist Consulting, care a castigat din nou contractul, informeaza, marti, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania (CNAIR).

"Astazi, 28.02.2017 a fost comunicat rezultatul procedurii de achizitie publica (licitatie deschisa), pentru atribuirea contractului avand ca obiect 'Proiectare si executie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti - Domnesti'.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, in urma reevaluarii ofertelor conform Hotararii Civile nr. 3911/2016 din data de 05.08.2016, a comunicat castigatoare oferta depusa de Asocierea SC Straco Grup SRL - SC Comnord SA - SC Specialist Consulting SRL", a precizat CNAIR.

Valoarea ofertei castigatoare este de 91.552.381,90 lei, fara TVA, care include si procentul de diverse si neprevazute de 10%, reprezentand valoarea de 8.123.476,10 lei.

Doi ani de contestatii

In data de 18 martie 2015, CNADNR a initiat procedura de achizitie publica (licitatie deschisa) pentru incheiere contractului "Proiectare si executie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucuresti - Domnesti".

Deschiderea celor 11 oferte depuse a avut loc in data de 30 iulie 2015. Urmare a evaluarii ofertelor depuse, comisia de evaluare a intocmit raportul procedurii, inregistrat in data de 29 octombrie 2015, prin care declara oferta castigatoare cea depusa de Asocierea SC Straco Grup SRL - SC Comnord SA - SC Specialist Consult SRL.

SC Drumuri si Poduri Gheorghieni SRL si SC Astaldi SPA, lider al Asocierii Astaldi SpA - Astalrom SA, au formulat contestatii impotriva rezultatului procedurii catre CNSC.

Comisia de evaluare a formulat puncte de vedere la contestatiile depuse si a considerat argumentele aduse de cele doua firme ca fiind neintemeiate.

In data de 28 decembrie 2015, Asocierea SC Astaldi - Astalrom SA si SC Drumuri si Poduri Gheorghieni SRL au depus recurs la Curtea de Apel Bucuresti, fiind nemultumite de decizia CNSC.

In data de 8 martie 2016, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererile de recurs ale ambilor contestatari.

In urma reevaluarii ofertelor depuse, in data de 6 mai 2016, a fost desemnata castigatoare aceeasi asociere ca si in prima faza a licitatiei.

Ulterior, societatile Drumuri si Poduri Gheorgheni si Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys SRL - Viadesign RRL au contestat licitatia deschisa organizata pentru atribuirea contractului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#castigator licitatie contract pasaj Domnesti , #infrastructura
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5