Ziare.com

Firme controlate de Umbrarescu si Barna, printre constructorii autostrazii Lugoj-Deva

Joi, 23 Mai 2013, ora 14:08

   

Firme controlate de Umbrarescu si Barna, printre constructorii autostrazii Lugoj-Deva
Companiile italiene Salini si Secol si mai multe firme romanesti, printre care Tehnostrade si Spedition UMB, ale omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, Teloxim Con, controlata de Theodor Berna, si reprezentanta locala a Aldesa (Spania) vor construi trei loturi ale tronsonului de autostrada Lugoj-Deva.

Proiecte au o valoare totala estimata la peste trei miliarde de lei (circa 690 de milioane de euro), fara TVA.

Astfel, lotul 2 al tronsonului va fi construit de asocierea Salini - Secol, lotul 3 de consortiul Teloxim Con SRL - Comsa SA - Aldesa Construcciones SA - Arcadis Eurometudes SA, iar lotul 4 de asocierea Tehnostrade - Spedition UMB, potrivit datelor anuntate joi de Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

Sursa citata a anuntat finalizarea procedurii de licitatie si ofertele declarate castigatoare, nu si valoarea acestora sau termenele de executie.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In august 2012 Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat ca a primit aproape 20 de oferte pentru constructia fiecaruia dintre cele trei loturi ale autostrazii Lugoj-Deva scoase la licitatie, din partea unor companii si consortii din Romania si strainatate, precum Astaldi (Italia), FCC (Spania) si Strabag (Austria).

Cele trei loturi insumeaza 71,9 kilometri. Proiectarea este preconizata sa dureze maximum sase luni, iar executia lucrarilor cel mult doi ani.

CNADNR estima anul trecut costuri de putin peste un miliard de lei, fara TVA, pentru fiecare lot.

In aprilie 2011 CNADNR a selectat consortiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d'Acqua- Cossi Construzioni pentru primul lot (27,4 kilometri), constructorul avansand o oferta de 681 de milioane de lei.

Autostrada Lugoj-Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care incepe in Germania si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.

Un prim tronson al autostrazii Timisoara-Lugoj, in lungime de 9,5 kilometri, a fost deschis circulatiei in octombrie 2012, lucrarile fiind finalizate cu sase luni inainte de termen. Tronsonul face legatura intre municipiul Timisoara si localitatea Remetea Mare. Practic, noua sosea face legatura intre DN 6 Timisoara-Lugoj si autostrada Arad-Timisoara, astfel ca o parte dintre masinile care vin dinspre Lugoj nu vor mai fi nevoite sa intre in municipiul Timisoara.

Lucrarile de constructie pentru acest tronson au fost executate de asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Carena SpA Impresa di Construzioni.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2223 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor